Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Nieuws uit de rubriek Cultuurbank


Adverteerder in de rubriek Cultuurbank
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Nieuws uit de rubriek Cultuurbank
Borduurmarathon brengt voltooiing Flevowand dichterbij

Borduurmarathon brengt voltooiing Flevowand dichterbij

17-03-2018 Voor de tiende en laatste keer werd in het centrum van Biddinghuizen een borduurmarathon gehouden. Doel van deze marathons, is in korte tijd meer werk te verzetten aan het borduren van het wandkleed en het genereren van aandacht. Van aandacht was bij deze tiende editie in ieder geval volop sprake.


Flevowand nu bijna klaar

Flevowand nu bijna klaar

17-03-2018 Nog maar 5 meter en het 60 meter lange borduurwerk: 'de Flevowand' is eindelijk klaar. Vrijdagmiddag is de allerlaatste borduurmarathon van start gegaan. De borduursters zetten 24 uur lang alles op alles om het kunstwerk verder af te maken. De marathon duurt nog tot zaterdag 15.00 uur.


Flevowand houdt tiende en laatste borduurmarathon

Flevowand houdt tiende en laatste borduurmarathon

09-03-2018 Het borduurwerk van de Flevowand zit er bijna op. Aan het wandkleed van zestig meter hebben vrijwilligers ruim dertien jaar gewerkt, onder andere door marathons te organiseren waarbij een aantal dagen aan het kleed werd gewerkt. Op 14 juni moet het kleed voltooid worden, dus wordt er nog éénmaal een marathon gehouden op 16 en 17 maart aanstaande.


Gerard van Groningen is ereburger van 2017

Gerard van Groningen is ereburger van 2017

03-01-2017 Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de Gemeente Dronten in De Meerpaal is Gerard van Groningen uit Biddinghuizen uitgeroepen tot ereburger van 2017. Van Groningen ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet als vrijwilliger.


Gouden IJsvogel voor Jenny Bijsterbosch

Gouden IJsvogel voor Jenny Bijsterbosch

11-06-2016 Vrijdagmiddag heeft Jenny Bijsterbosch uit handen van Dorpsvoorzitter Willem Feiken de Gouden IJsvogel ontvangen. Zij kreeg deze erespeld vanwege het vele vrijwilligerswerk dat ze al heeft verzet voor wandkleed De Flevowand.


Inloopochtend Verloskundigenpraktijk Morgenland

Inloopochtend Verloskundigenpraktijk Morgenland

08-10-2015 Verloskundigenpraktijk Morgenland houdt zaterdagochtend 10 oktober aanstaande een inloopochtend. Inwoners van Biddinghuizen kunnen dan kennismaken met verloskundigen Rolande Kempenaar en Daniëlle Wesseling.


Popkoor Vaya Con Dios gaat weer beginnen

Popkoor Vaya Con Dios gaat weer beginnen

15-09-2015 Vanaf woensdag 23 september repeteert popkoor Vaya Con Dios weer wekelijks in de Cultuurbank. Het koor start dan haar derde seizoen.


Mijmeren tijdens Schrijfcafé Biddinghuizen

01-06-2015 Op zaterdag 6 juni aanstaande wordt er een Schrijfcafé gehouden in De Cultuurbank. Het thema is deze keer 'mijmeren'.


Boekje open bij Schrijfcafé Biddinghuizen

23-04-2015 Op zaterdag 2 mei aanstaande wordt in de Cultuurbank het Schrijfcafé Biddinghuizen gehouden. Het thema is deze keer 'Boekje open'. Met speelse oefeningen word je uitgedaagd om te schrijven over wat jou bezighoudt.


Drumles in Biddinghuizen

20-03-2015 Wie op woensdagmiddag langs de Cultuurbank komt heeft het al kunnen horen; er wordt weer drumles gegeven in Biddinghuizen. De lessen worden gegeven door Ciska Terpstra van De Meerpaal. Met dit nieuwe initiatief wil De Meerpaal drummers uit Biddinghuizen de reis naar Dronten besparen.


Schrijfcafé: Verdwalen en weer thuiskomen

28-10-2014 Verdwalen en weer thuiskomen dat is het thema van het Schrijfcafé Biddinghuizen dat op zaterdag 1 november wordt gehouden in de Cultuurbank van 10.00 tot 12.00 uur.


Cultuurbank definitief van de baan

Cultuurbank definitief van de baan

05-11-2010 Het plan om het gebouw van de voormalige Rabobank in Biddinghuizen om te toveren tot Cultuurbank is definitief van de baan.


Bijgepraat tijdens najaarsvergadering

Bijgepraat tijdens najaarsvergadering

26-10-2010 Bijgepraat worden over de plannen voor het dorp. Wie krijgt de Gouden IJsvogel? En kennismaken met de nieuwe wethouder Ton van Amerongen.


PvdA gaat voor cultuurbank Biddinghuizen

20-10-2010 Het college heeft besloten geen cofinanciering te verlenen aan de Stichting Bouwen aan Biddinghuizen voor de aanschaf van de voormalige Rabobank.


Geen geld voor 'cultuurbank'

Geen geld voor 'cultuurbank'

29-09-2010 Het plan om de voormalige Rabobank in Biddinghuizen om te toveren tot 'cultuurbank' is van de baan. De gemeente Dronten wil niet de benodigde 80.000 euro geven.


320.000 euro nodig voor Cultuurbank

320.000 euro nodig voor Cultuurbank

19-09-2010 Stichting Bouwen aan Biddinghuizen en Dorpsbelangen Biddinghuizen willen voor het einde van het jaar voldoende geld binnenhalen om het voormalige pand van de Rabobank te kunnen kopen.


Rabobank gunt bankgebouw aan Biddinghuizen

Rabobank gunt bankgebouw aan Biddinghuizen

25-06-2010 "We hebben er een glaasje op gedronken en geproost op de Rabobank", vertelt een blije Gertjan van Tilburg van Stichting Bouwen aan Biddinghuizen.


twitter facebook rss top