Flevolamb Flevolamb
Joy 4 Life Joy 4 Life
Peter Evers Peter Evers
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Borduurmarathon brengt voltooiing Flevowand dichterbij

Zaterdag 17 maart 2018
Borduurmarathon brengt voltooiing Flevowand dichterbij
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Voor de tiende en laatste keer werd in het centrum van Biddinghuizen een borduurmarathon gehouden. Doel van deze marathons, is in korte tijd meer werk te verzetten aan het borduren van het wandkleed en het genereren van aandacht. Van aandacht was bij deze tiende editie in ieder geval volop sprake.

Veertien jaar geleden werd gestart met het werk aan de Flevowand, die als wandkleed van zestig meter de geschiedenis van Flevoland moet uitbeelden. Het idee hiervoor werd gevonden in Bayeux, waar een borduurwerk van 70 meter lang en 50 centimeter hoog de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066.

Close up van een stukje van de Flevowand

Voltooiing
Tientallen inwoners werkten aan de totstandkoming van het Biddinghuizer wandkleed. Op 14 juni aanstaande moet het werk voltooid zijn, waarna het wandkleed tentoongesteld wordt in museum Batavialand in Lelystad.

Deze laatste borduurmarathon, die begon op vrijdag 15.00 uur en duurde tot zaterdag 15.00 uur, was gericht op het op tijd voltooien van de Flevowand. Diverse vrijwilligers waren dan ook in de weer in de Cultuurbank aan de Baan. Een aantal van hen was ook dit jaar 24 uur op om werk te verzetten of anderen te kunnen ondersteunen.


Voor Jenny Bijsterbosch 'geen probleem'. Zij maakte alle tien de marathons mee en bleef alle nachten wakker. Afgelopen nacht bijvoorbeeld hielp ze mee om de eerste dertig tentoongestelde meters af te halen en de tweede dertig meter op te hangen. "Daarna had ik twee uur werk met reparatiewerkzaamheden aan de achterkant van de eerste meters. Dan vliegt de tijd!", vertelt Bijsterbosch.


Vrijwilligers
Gert-Jan van Tilburg luidde om 15.00 uur de spreekwoordelijke bel voor het einde van weer een geslaagde marathon. In zijn toespraak roemde hij de vele vrijwilligers die aan het project hebben meegewerkt. "Het is niet altijd makkelijk geweest", vertelde Van Tilburg, "maar we zijn er weer in geslaagd een mooi project neer te zetten".


Er was niet alleen aandacht voor de nu aanwezige vrijwilligers, maar ook voor helpers in het verleden. Van Tilburg: "De groep is steeds iets kleiner geworden, omdat mensen ons zijn ontvallen. Dat is verdrietig en ze worden gemist. Bovendien heeft het de druk op de andere vrijwilligers vergroot. Desondanks kon het werk toch voltooid worden en daar kunnen we trots op zijn. Tegelijk is het ook goed dat het nu klaar is".

Klik hier voor alle foto's
Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Cultuurbank
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Flevowand
Kafa
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.7 °C
  • 0.0 mm
  • 13.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Biddinghuizen Actueel Biddinghuizen Actueel Bent u al donateur?
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top