Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Eerste paal achtste landschapskunstwerk

Vrijdag 24 augustus 2018
Eerste paal achtste landschapskunstwerk
Foto: Bob Gramsma - www.bobgramsma.com

BIDDINGHUIZEN - Op dinsdag 28 augustus wordt op een perceel tussen de Spijkweg en de Bremerbergdijk om 14.00 uur de eerste paal geslagen voor het achtste landschapskunstwerk. Dit gebeurt in aanwezigheid van gedeputeerde Rijsberman en wethouder Oosterveld van gemeente Dronten. Het kunstwerk van Bob Gramsma, genaamd Riff, PD#18245, is een ode aan 100 jaar Zuiderzeewet.

Monument 100 jaar Zuiderzeewet
Het achtste landschapskunstwerk maakt onderdeel uit van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Gedeputeerde Rijsberman: 'Dit is een prachtig jaar met vele hoogtepunten. Met dit monument krijgt Flevoland een blijvende herinnering aan onze ontstaansgeschiedenis'. Gemeente Dronten levert met dit landschapskunstwerk een mooie toevoeging aan de collectie landschapskunstwerken in Flevoland. Het is een aansprekend herkenningspunt voor inwoners en bezoekers.

Het kunstwerk
Riff, PD#18245 toont de ontginning en kunstmatigheid van de polder. Gramsma's nieuwgevormde landschap, dat als een gebouw op palen rust, biedt onderdak aan dieren en mossen. Bezoekers kunnen het trappetje betreden om vanaf boven hun blik te laten dwalen over het oude land bij Elburg en het nieuwe door mensen gemaakte landschap met zijn dijken, wegen en greppels. De opening voor het publiek is in het voorjaar 2019.

Landschapskunst
De provincie Flevoland telt op dit moment zeven landschapskunstwerken: 'Polderland Garden of Love and Fire' (Almere), 'De Groene Kathedraal' (Almere), 'Exposure' (Lelystad), het Robbert Morris Observatorium (Lelystad), 'Pier + Horizon' (Noordoostpolder), 'Sea Level' (Zeewolde) en De Aardzee (Zeewolde).

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top