Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Gemeenteraad Dronten twijfelt over Windplan Groen

Vrijdag 14 september 2018
Gemeenteraad Dronten twijfelt over Windplan Groen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Er leven nog veel vragen bij de gemeenteraad van Dronten over het Windplan Groen. Dat bleek donderdagavond tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. Het gemeentebestuur vraagt de raad toestemming voor een aantal aanpassingen in het plan voor de vervanging van windmolens in de gemeente.Burgemeester en wethouders willen dat er meer windmolens kunnen komen. Ook moeten deze hoger kunnen zijn. Verder wil het college dat turbines die vervangen zouden worden, de komende jaren nog mogen blijven staan. Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn de verruimingen in het plan nodig om het plan rendabel te maken.

Windplan Groen strekt zich uit van Ketelhaven tot aan de Pijlstaartweg bij Zeewolde. In het gebied worden 98 bestaande molens vervangen door 109 grotere. Bijna 80 molens krijgen een ashoogte hoger dan 120 meter. De bestaande turbines worden veel geleidelijker vervangen. Enkele tientallen van deze windmolens mogen dan nog 10 jaar blijven staan.

Twijfels
Verschillende partijen hebben zo hun twijfels bij de verruiming van het plan. Raadslid Lazise Hillebregt van D66 vreest dat de gemeente zich op een hellend vlak begeeft. "Het lijkt alsof het businessplan het enige is wat nog telt". Volgens Peter Duvekot van de SP wil het college van Dronten zo veel aanpassingen in het plan, dat hij zich afvraagt of het huidige plan überhaupt wel door moet gaan.

Bezinken
Wethouder Jaap Oosterveld wil alle kritiek eerst even laten bezinken. Maar hij laat wel weten dat het plan niet van a tot z opnieuw besproken kan worden.
De gemeenteraad moet over twee weken in de volgende raadsvergadering een besluit nemen over de aanpassingen in Windplan Groen.

De gemeenteraad van Lelystad heeft dinsdag zonder bedenkingen ingestemd met het voorkeursalternatief van het windplan. Provinciale Staten besluiten hier komende woensdag over. In een commissievergadering gaven diverse fracties vorige week aan er moeite mee te hebben dat het plan afwijkt van de kaders die de provincie eerder voor het Regioplan Wind heeft gesteld.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.9 °C
  • 0.0 mm
  • 17.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top