Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Gemeenteraad stemt in met Windplan Groen

Vrijdag 28 september 2018
Gemeenteraad stemt in met Windplan Groen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met Windplan Groen. Dat windplan wordt o.a. gerealiseerd op grondgebied van de gemeente Dronten. Het is de bedoeling dat 98 bestaande windmolens plaatsmaken voor 109 nieuwe, grotere turbines om zo meer energie op te wekken.

Het plan wijkt af van de provinciale regels voor windmolens, omdat sommige turbines op andere plekken komen te staan dan van tevoren bedacht was. Daarnaast komen er op bepaalde plaatsen hogere molens en bestaande turbines mogen langer blijven staan.Grote publieke belangstelling
Het besluit in de raad van de gemeente Dronten werd donderdagavond onder grote publieke belangstelling genomen. Zowel initiatiefnemers van het windplan, met name agrariërs, als bewoners van Ketelhaven waren ruim vertegenwoordigd in het gemeentehuis.

Verschillende inwoners van Ketelhaven zijn tegen de komst van de windmolens. Ze zijn onder meer bang zijn voor slagschaduw en geluidsoverlast. Om hen tegemoet te komen, is de molen die het dichtstbij het buurtschap stond gepland inmiddels uit de plannen geschrapt.

Rijk aan zet
De gemeenteraad van Lelystad en Provinciale Staten gingen eerder al akkoord met Windplan Groen. Het Rijk bepaalt nu hoe het verder gaat. De initiatiefnemers hopen het park in 2021 in gebruik te nemen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.2 °C
  • 0.4 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top