Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Provincie verliest zeggenschap aanleg snel internet buitengebied

Vrijdag 19 oktober 2018
Provincie verliest zeggenschap aanleg snel internet buitengebied
Foto: FreeImages.com / tan aikhong - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - De aanleg van snel internet in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland is geen zaak meer van de provincie. Het provinciebestuur, dat zich eerder inzette voor glasvezel, is de invloed op dit onderwerp namelijk kwijtgeraakt.

De reden hiervoor is dat de provincie het werk heeft moeten gunnen aan een bedrijf dat de aanleg zegt te kunnen doen zonder provinciale subsidie. De provincie had enkele miljoenen euro's voor snel internet beschikbaar. In totaal hadden zich vijf bedrijven aangemeld. Drie wilden de subsidie ontvangen, twee zeiden het werk zonder te kunnen doen.

Drie jaar de tijd
Volgens landelijke richtlijnen moet de provincie een bedrijf de opdracht gunnen als dit met een gezonde businesscase de klus kan klaren zonder subsidie. Het uitverkoren bedrijf krijgt drie jaar de tijd om snel internet in het buitengebied daadwerkelijk te realiseren.

De provincie hoopte met de subsidie-verstrekking invloed te kunnen uitoefenen op het tempo van het aanleggen van de voorziening. Die invloed is de komende drie jaar weg.

Het bedrijf dat de glasvezelkabels gaat aanleggen moet nu met mensen in het buitengebied gaan onderhandelen over de kosten van een aansluiting. Dat kan volgens de provincie vertragend werken. Ook kan het zijn dat het internetbedrijf alleen de succesvolle aansluitingen realiseert en de commercieel moeilijke gebieden achterwege laat.

De provincie heeft niet bekend gemaakt om welk bedrijf het gaat.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Internet
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top