Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Bijpraatsessie over Windplan Groen

Dinsdag 13 november 2018
Bijpraatsessie over Windplan Groen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Windkoepel Groen, de initiatiefnemer van Windplan Groen, organiseert op 28 november een bijpraatsessie in Biddinghuizen over het plan voor 109 nieuwe windturbines in Oostelijk Flevoland.

De bijpraatsessie wordt gehouden op Woensdag 28 november in zalencentrum De Voorhof, Akkerhof 3, Biddinghuizen, 18.30 – 21.00 uur.Bezoekers kunnen de bijpraatsessie tussen de genoemde tijden bezoeken op het tijdstip dat hen uitkomt. Er wordt geen centrale presentatie gegeven, vooraf aanmelden is niet nodig.

Inhoud van bijpraatsessie
Bezoekers van de bijpraatsessie worden bijgepraat over onder andere de beoogde locaties en afmetingen van de nieuwe windturbines, de sanering van de bestaande turbines, de verdere procedure en planning en wat omwonenden merken van het geluid en de slagschaduw van de nieuwe windturbines.

Verder worden er enkele visualisaties van de beoogde nieuwe windturbines getoond. Tevens kan er worden gesproken over de mogelijkheden voor financiële participatie door inwoners en maatschappelijke organisaties. Daarnaast kunnen bezoekers hun vragen, opmerkingen of suggesties kenbaar maken aan Windkoepel Groen.

Voorkeursalternatief
Aanleiding voor deze bijpraatsessies is het voorkeursalternatief (VKA) dat in september 2018 is vastgesteld door Provinciale Staten van de provincie Flevoland en de gemeenteraden van Dronten en Lelystad. In dit VKA staat waar nieuwe windturbines kunnen komen en welke bestaande windturbines worden gesaneerd. Dit VKA dient als basis voor het Rijksinpassingsplan dat de komende maanden wordt opgesteld. Dit inpassingsplan is vergelijkbaar met een gemeentelijk bestemmingsplan; het maakt de realisatie van Windplan Groen planologisch mogelijk. Dit inpassingsplan is de bevoegdheid van de minister van Economische Zaken en Klimaat.

Website en nieuwsbrief
Kijk voor meer informatie over Windplan Groen op de website: http://www.windplangroen.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief over Windplan Groen kan ook via deze website. Vragen, opmerkingen of suggesties kunnen worden gemaild naar info@windplangroen.nl.

Over Windplan Groen
Windkoepel Groen (WKG) werkt aan de ontwikkeling van Windplan Groen, in het oostelijk deel van de provincie Flevoland (gemeenten Dronten en Lelystad). WKG is een samenwerking van meerdere windparken in dit gebied. Samen met de overheden maken zij één Windplan Groen. Windplan Groen moet ervoor zorgen dat er nieuwe lijnopstellingen komen in de toegewezen nieuwe plaatsingszones en dat de huidige windmolens in dit deel van de provincie worden vervangen door windmolens met meer vermogen. Met deze strategie worden verschillende doelstellingen bereikt: een duurzamere energiehuishouding, een mooier landschap en een sterkere economie.

Inwoners van de gemeenten Dronten en Lelystad krijgen de mogelijkheid tot financiële participatie in het windplan, zodat zij kunnen meeprofiteren van hernieuwbare energie. Daarnaast leveren de nieuwe windmolens elk jaar een gebiedsgebonden bijdrage die, in overleg met de gemeenten, een bestemming krijgt voor een aantoonbare kwaliteitsverbetering in de omgeving.

De doelstelling van het kabinet is 16 procent hernieuwbare energie in 2023. Windenergie is een belangrijke vorm van energie om dat doel te halen. De provincies hebben in overleg met het Rijk 11 gebieden aangewezen die geschikt zijn voor windparken van minimaal 100 MW. Het projectgebied van Windplan Groen is er daar één van. Indien het voorkeursalternatief wordt gerealiseerd, kan Windplan Groen jaarlijks 1,97 miljard kilowattuur (kWh) aan groene stroom opwekken.


Plattegrond met daarop het VKA van Windplan Groen dat in september 2018 is vastgesteld

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.1 °C
  • 2.0 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top