Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Provinciale StemWijzer volgende week online

Vrijdag 8 februari 2019
Provinciale StemWijzer volgende week online
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Steeds meer kiezers weten voor de verkiezingen de websites te vinden waar stemadvies wordt gegeven. Een van die adviespagina's, StemWijzer, komt volgende week woensdag 13 februari online. Zwevende kiezers kunnen voor de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart op StemWijzer op stellingen reageren en daarmee een stemadvies krijgen.

De stellingen van StemWijzer gaan dit jaar vooral over duurzaamheid, zoals windmolens en zonnepanelen. StemWijzer bevat maximaal dertig stellingen. Die gaan ook over openbaar vervoer, vliegvelden, wegen en democratische hervormingen.

Partijstandpunten
De stellingen kunnen worden beantwoord met 'eens, oneens of geen van beide'. Aan het eind van de stellingenlijst kunnen gebruikers zien met welke partij hun standpunten het meest overeenkomen.

Instituut ProDemos 'Huis voor democratie en rechtsstaat' heeft de stellingen bepaald die in StemWijzer worden voorgelegd. StemWijzer is naast Flevoland ook beschikbaar in Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Andere stemhulpen
Behalve StemWijzer worden ook Kieskompas en MijnStem veel gebruikt. Kieskompas is niet voor inwoners van Flevoland beschikbaar. MijnStem wel en deze is vanaf 18 februari beschikbaar. Op dit moment is de algemene website PartijenWijzer al wel online.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Verkiezingen
Klusbedrijf Johan Bramer
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top