Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers

CDA dient samen met D66 en SP motie Windplan in

Woensdag 22 mei 2019
CDA dient samen met D66 en SP motie Windplan in
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In de commissievergadering op 9 mei jl. is de zienswijze voor het Rijksinpassingsplan Windplan Groen besproken. Ter compensatie en voor het creëren van draagvlak is in het Regioplan vastgelegd dat er € 1.050,= per MegaWatt moet worden afgedragen aan Gebiedsgebonden bijdrage.

De wethouder heeft, in antwoord op vragen van het CDA aangegeven dat in de komende weken nadere afspraken worden gemaakt over besteding, proces en governance met betrekking tot de gebiedsgebonden bijdrage.

CDA dient samen met D66 en SP een motie in om kaders te stellen die ervoor moeten zorgen dat de gebiedsgebonden bijdrage (een jaarlijks bedrag van € 250.000 tot € 400.000,= per jaar per gebied) volledig ten goede komt aan de inwoners die de impact van de windmolens gaan ervaren. De gelden moeten terecht komen bij de inwoners die niet direct eigenaar zijn van één van de windmolenparken."Om te voorkomen dat de gelden ten goede komen aan de algemene middelen van de gemeente Dronten, spreken we in de motie uit dat de gelden moeten worden ondergebracht in een aparte, onafhankelijke entiteit en beheerd door een onafhankelijke stichting.

Inwoners uit de woonkernen moeten zeggenschap krijgen in het bestuur van de stichting en bij het opstellen van de criteria, om te zorgen dat de gebiedsgebonden bijdrage conform de uitgangspunten van het Regioplan Wind wordt besteed. " aldus het CDA in een persbericht.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Windmolens
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Politiek
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top