Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Eet als een pionier tijdens de Flevolandse restaurantweken

Dinsdag 24 september 2019
Eet als een pionier tijdens de Flevolandse restaurantweken
Foto: Provincie Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Vanaf 23 september tot 13 oktober is het in Flevoland mogelijk om te eten als een pionier, met 80% groen op het bord. Twaalf restaurants bereiden hun heerlijkste pionierdis en wachten op uw stem.

Waar kun je eten?
In Biddinghuizen kan er gegeten worden bij restaurant De Klink 2.0. Proef het gerecht 'Rondje Polder' van sous-chef Gorden Filius. Het restaurant is elke dag geopend van 12.00 tot 20.00 uur. U vindt restaurant De Klink 2.0 aan de Bremerbergdijk 25-27 8256 RD, Biddinghuizen. Bekijk de website van De Klink 2.0.

Verder kan er in Flevoland gegeten worden in drie restaurants in Almere, zes in Lelystad en twee restaurants in Emmeloord. De deelnemerslijst wordt nog uitgebreid, voor de meest actuele informatie kijk op de website van de provincie

Proef, stem en win
Flevolanders kunnen de gerechten proeven, hun online stem uitbrengen op hun favoriete pioniersdis en zo kans maken op een dinerbon t.w.v. € 100,- bij het winnende restaurant. De (aspirant) kok met de meeste stemmen mag, samen met 7 andere koks, deelnemen aan de finale cook-off op 16 oktober. De winnende kok krijgt de kans om zijn pionierisdis aan het internationale publiek tijdens de Floriade te laten proeven en ontvangt een uitgebreid prijzenpakket met o.a. een dag meelopen met masterchef Luc Kusters van Bolenius Restaurant op de Amsterdamse Zuidas. Met als afsluiting van de dag een diner en overnachting in Hotel QO in Amsterdam.


Proeftuin Growing Green Proteins
De challenge is onderdeel van de proeftuin Growing Green Proteins, die de economische kansen én de uitdagingen van de eiwittransitie onderzoekt. Op de Floriade Expo 2022 worden de pilots in het Innovatiepaviljoen gepresenteerd. De proeftuin is onderdeel van de Agro Innovatiemotor van Landbouw Meerdere Smaken.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek De Klink
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top