Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Start aanleg glasvezel in buitengebied

Dinsdag 1 oktober 2019
Start aanleg glasvezel in buitengebied
Op de foto leggen gedeputeerde Jop Fackeldey, wethouders Julius Lindenberg (Almere), Irene Korting (Dronten), John van den Heuvel (Lelystad) en Egge Jan de Jonge (Zeewolde) de eerste verbinding tussen twee glasvezelkabels.
Foto: Fotostudio Wierd

BIDDINGHUIZEN - Gedeputeerde en wethouders van de gemeente Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde hebben symbolisch het officiële startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel. Na enkele jaren van voorbereiding kunnen inwoners in het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland toegang krijgen tot snel internet.

Proces
De projectgroep Snel internet, bestaande uit bewoners uit het gebied en LTO, heeft zich enorm ingespannen voor de realisatie van glasvezel in het buitengebied. Met succes, want GlasDraad Flevoland gaat nu aan de slag met de daadwerkelijke aanleg. De werkzaamheden starten in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen en eindigen in Almere. Voor het einde van dit jaar zijn naar verwachting de eerste huisaansluitingen voorzien van glasvezel. Uiterlijk eind 2020 moeten alle aansluitingen gerealiseerd zijn.

Samenwerking
Samen met de betrokken gemeenten Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde heeft de provincie het proces om te komen tot een snelle internetaansluiting nauwlettend gevolgd en waar nodig ondersteund en/of gefaciliteerd. Provincie en gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen in Flevoland toegang kan krijgen tot snel internet, ook de buitengebieden.

Dit is een gezamenlijk persbericht van provincie Flevoland en de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Glasvezel
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.1 °C
  • 0.6 mm
  • 7.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top