Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

CvdK Verbeek gaat voor herbenoeming

Vrijdag 31 januari 2020
CvdK Verbeek gaat voor herbenoeming
Verbeek in 2019 tijdens de opening van de Stemwijzer
Foto: Provincie Flevoland - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Leen Verbeek wil na november graag voor een derde termijn aanblijven als commissaris van de Koning van Flevoland. Dat heeft hij aangegeven aan minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken.

De minister heeft Provinciale Staten deze week per brief geïnformeerd dat de huidige en tweede termijn van Verbeek op 1 november afloopt. Omdat Verbeek wil aanblijven, wordt er geen vacature voor zijn opvolging uitgedaan. Wel gaan de Staten en Verbeek zelf met de minister in gesprek over zijn functioneren.

Verbeek is commissaris van de Koning van Flevoland sinds november 2008 en de langstzittende commissaris in het land. Hij wordt op 5 maart 66 jaar. Het zogeheten rechtspositiebesluit schrijft sinds 2007 voor dat een cvdK niet langer dan tot zijn 70ste jaar mag aanblijven. Dat betekent dat eind 2023 de procedure voor zijn opvolger is te verwachten.

Leen Verbeek liet vorig jaar al in een uitzending bij Omroep Flevoland doorschemeren dat hij voor een derde termijn in aanmerking wilde komen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top