Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Start aanplant bomen langs Biddingringweg

Dinsdag 17 maart 2020
Start aanplant bomen langs Biddingringweg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De komende weken plant de provincie Flevoland nieuwe populieren langs het fietspad Biddingringweg (N305) tussen de Elburgerweg en Hanzeweg en tussen de Swifterweg en Elburgerweg. Bij de aansluitingen van de Spieringweg, Garnaalweg, Palingweg en de in- /uitrit van Van Werven worden jonge fladderiepen aangeplant.

Eind vorig jaar zijn op deze locaties de bomen gekapt in voorbereiding op groot onderhoud aan het fietspad. De werkzaamheden starten op woensdag 18 maart. Weggebruikers en fietsers ondervinden hiervan niet of nauwelijks hinder.

Boomwortels
Het fietspad langs de Biddingringweg is de laatste jaren snel beschadigd. Dit komt omdat boomwortels het fietspad omhoog drukten. De nieuwe bomen komen verder van het fietspad af te staan. Na het planten van de nieuwe bomen wordt het huidige fietspad opgebroken en opnieuw aangelegd. Op het hele traject tussen de Hanzeweg en de Elburgerweg (Dronten) is het nodig om het beton te vervangen. Tussen de Elburgerweg en Swifterweg herstelt de provincie het fietspad waar nodig plaatselijk. Het vernieuwde fietspad zal naar verwachting voor de zomer weer open zijn.

Redactie BHZnet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Fietsen
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top