Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland van start

Maandag 2 november 2020
Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland van start
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vandaag is door Jan de Reus, gedeputeerde ruimtelijke kwaliteit van provincie Flevoland, de inschrijving voor de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland geopend. Het initiatief dat het meest bijdraagt aan de waarde, kwaliteit en identiteit van het Flevolandse landschap, krijgt € 15.000 uitgereikt. Dit gebeurt op 15 april 2021, de Dag voor de Flevolandse Ruimte.

Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland
"Onder bewoners en bezoekers van Flevoland is veel waardering voor de kwaliteiten van het landschap van Flevoland", schrijft de Provincie in een persbericht. "Denk aan de schoonheid, identiteit, herkenbaarheid, toekomstwaarde, het nut en samenspel van mens, ontwikkeling en natuur". De provincie Flevoland wil meer bekendheid en waardering geven aan de toekomstige ruimtelijke kwaliteit. Ook aan vernieuwende initiatieven. "Dat doen we met de tweejaarlijkse Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland", aldus de Provincie.

Initiatieven uiterlijk 11 december indienen
Voor de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland wordt gezocht naar uitdagende en grensverleggende plannen die bijdragen aan de waarde, kwaliteit en identiteit van het Flevolandse landschap. De Provincie: "We vragen initiatiefnemers uiterlijk 11 december plannen in te dienen met onder andere een korte beschrijving, motivatie en tekening". De plannen moeten de intentie hebben om uiteindelijk gerealiseerd te worden.

Expertteam en jury
Een expertteam van onafhankelijke deskundigen selecteert drie genomineerde projecten. Deze projecten worden omgevormd tot een driedimensionale presentatie. Vervolgens gaat de jury, waarvan de samenstelling binnenkort bekend wordt gemaakt, deze presentaties beleven en beoordelen op de projectlocaties.

Inspirerende voorbeelden en reglement
"We nodigen nu iedereen – zowel personen als organisaties – met een vernieuwend ruimtelijk initiatief, uit mee te doen", schrijft de Provincie. "Teken, schrijf en werk je initiatief uit en stuur dit naar vip@flevoland.nl".

Dag voor de Flevolandse Ruimte
Tijdens de Dag voor de Flevolandse Ruimte, op 15 april 2021, krijgt de winnaar de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland uitgereikt. De eerste editie van de Dag voor de Flevolandse Ruimte heeft het thema Ruimte voor Initiatief. Het wordt een middagsymposium met uitwisseling van ideeën, presentaties van de genomineerde initiatieven en de uitreiking van de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland.

Redactie BHZnet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top