Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Provincie gaat voor groene daken en gevels

Donderdag 17 december 2020
Provincie gaat voor groene daken en gevels

BIDDINGHUIZEN - De provincie komt volgend jaar met een subsidieregeling voor het vergroenen van daken en gevels van gebouwen in steden en dorpen. De regeling is bedoeld voor eigenaren en huurders van een woning, bedrijven en instellingen. Hierbij worden ook bijvoorbeeld buurthuizen en scholen bedoeld. Zij allen kunnen een aanvraag indienen. Door de provincie is een subsidiebedrag beschikbaar gesteld van € 450.000.

De subsidieregeling ligt tot en met 29 januari ter inzage via het digitale loket van de provincie. De verwachting is dat de eerste aanvragen vanaf maart 2021 ingediend kunnen worden.

Mooi én goed
Gedeputeerde Cora Smelik: "Door de klimaatverandering verandert onze omgeving. Het wordt bijvoorbeeld steeds warmer, de droge periodes worden droger en de natte periodes juist veel natter. De regeling is bedoeld voor de aanleg van groene daken en gevels in steden en dorpen. Daarmee beperken we wateroverlast, kunnen we de biodiversiteit en vergroening vergroten en levert het een bijdrage aan het beperken van de CO2-uitstoot. Kortom, groen op het dak of tegen een gevel is niet alleen mooi, maar ook goed!"

Groene daken zorgen ervoor dat water wordt opgeslagen, waardoor wateroverlast wordt verminderd. Ook helpen groene daken voor verkoeling in de zomer. Andere voordelen zijn bijvoorbeeld de isolatie in huis: koeler in de zomer, warmer in de winter.

Buurtinitiatieven
De provincie wil initiatieven in buurt- of wijkverband bevorderen. Voor gezamenlijke aanvragen van minimaal twee verschillende eigenaren, huurders, bedrijven of instellingen, voortkomend uit een buurtinitiatief en betrekking hebbend op minimaal twee verschillende panden, wordt het subsidiebedrag verhoogd.

De ontwerp-Subsidieregeling groene daken en gevels 2021 kunt u vanaf 18 december 2020 t/m 29 januari 2021 digitaal raadplegen op https://www.flevoland.nl/loket/ter-inzage.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.1 °C
  • 0.0 mm
  • 15.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top