Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Provincie schatte risico op vallen van trap Riff niet hoog in

Dinsdag 1 juni 2021
Provincie schatte risico op vallen van trap Riff niet hoog in
Foto: Bob Gramsma

BIDDINGHUIZEN - De provincie heeft adviezen over de veiligheid van de trap bij het kunstwerk Riff in Biddinghuizen naast zich neergelegd, omdat aanpassingen aan de trap destijds afbreuk zouden doen aan de artistieke belangen van de kunstenaar.

Keuringsinstituut TÜV zegt in een rapportage dat er "aandacht nodig" is en stelde: "Misschien is het risico aanvaardbaar". De provincie vond dit niet zwaarwegend genoeg om de trap te beveiligen. Verder schrijft de provincie dat het kunstwerk aan alle wettelijke eisen voldoet.

Waarschuwingsborden
De provincie beantwoordde vragen van politieke partij JA21, die waren gesteld na berichtgeving van Omroep Flevoland. De omroep deed een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om erachter te komen of er wel voldoende over de veiligheid van het kunstwerk was nagedacht.

De provincie geeft in de antwoorden aan JA21 ook aan dat op de waarschuwingsborden bij het kunstwerk staat dat het betreden van de trap voor eigen risico is. "Overeenkomstig het advies van de juristen van AKD mag van de bezoeker zelf daarbij 'enige oplettendheid' worden verwacht", schrijft de provincie. Een letselschadeadvocaat die het rapport van TÜV voor Omroep Flevoland bestudeerde, kwam tot een heel andere conclusie: De trap had aangepast moeten worden.

Mocht er daadwerkelijk iemand gewond raken bij het kunstwerk, dan kan de gemeente Dronten aansprakelijk gesteld worden. De provincie heeft het eigendom van het kunstwerk na de voltooiing overgedragen aan Dronten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Kunst
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top