Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Nieuwe wielrenroutes in Flevoland, ook langs Veluwemeer

Woensdag 23 juni 2021
Nieuwe wielrenroutes in Flevoland, ook langs Veluwemeer
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Visit Flevoland en Sportservice Flevoland hebben verspreid door de hele provincie tien wielrenroutes samengesteld. Volgens de twee organisaties waren er al wel veel routes voor recreatieve fietsers, maar nog weinig voor de echte 'kilometervreters'. Van de tien routes lopen er twee over Biddinghuizer grondgebied en langs de Flevoboulevard.

Dinsdag werden de routes officieel geopend door gedeputeerden Harold Hofstra en Jop Fackeldey. De routes lopen door de bossen, over klinkerpaden, langs de Batavia en langs de meren van Flevoland. De routes zijn tussen de 78 en de 240 kilometer lang en zijn terug te vinden op de website van Visit Flevoland. Van iedere route is ook een GPX-bestand te downloaden, zodat navigatiesoftware gebruikt kan worden.

Biddinghuizer routes
De twee routes via Biddinghuizen zijn de route 'Rond(je) Flevoland' en 'Keren lansg de Meren'. Het Rond(je) Flevoland is maar liefst 240 kilometer en volgt de volledige grenzen van de Flevopolder (140 km) en Noordoostpolder (100 km), samen goed voor het grootste stuk 'man made land' ter wereld. Je fietst bijna de hele dag met uitzicht op het water van het Markermeer, IJsselmeer en de Randmeren. Lees hier meer over deze route.

Keren langs de meren
Bos, polder, water en uitzicht op de stad; de wielrenroute 'Keren langs de Meren' (113km) laat Oostelijk Flevoland in al zijn verscheidenheid zien. Er grazen Schotse hooglanders, je maakt kennis met de Hel van het Roggebotbos en zet koers naar Lelystad voor een fotostop bij de replica van een roemrucht spiegelretourschip. Lees hier meer over deze route.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoboulevard
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Wielersport
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top