Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Flevoland heeft Nederland veel te bieden

Vrijdag 2 juli 2021
Flevoland heeft Nederland veel te bieden
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Alle bestuurders van de zes gemeenten in Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en de Provincie Flevoland waren het roerend eens tijdens de werkconferentie 'Samen maken we Flevoland' op 29 juni: Flevoland heeft Nederland veel te bieden. Flevoland is namelijk een regio waar nog ruimte en politiek klimaat is om te experimenteren, te versnellen en te groeien. Dat aanbod gaat de regio de komende tijd uitwerken met het Rijk.

Directeur-Generaal Chris Kuijpers van BZK heeft dat in zijn bijdrage tijdens de conferentie ook bevestigd. Het Rijk wil graag samen met de regio Flevoland een concrete samenwerkingsagenda maken over samenwerking op het gebied van wonen, infrastructuur en economie. Want 'Flevolanders zijn ruimtemakers, innovatief en creatief' zo vatte hij zijn beeld van Flevoland samen.

'Samen maken we Flevoland' was het thema van een werkconferentie van alle bestuurders in Flevoland op 29 juni waarin uitvoerig is stilgestaan bij wat Flevoland nou specifiek te bieden heeft aan Nederland om gezamenlijk de grote transities, opgaven en uitdagingen het hoofd te bieden. Ooit aangelegd voor de voedselvoorziening en woningbouw, is Flevoland inmiddels klaar voor een volgende fase van groei om ook zo bij te dragen aan de brede welvaart.

Nederland heeft meer dan ooit behoefte aan nieuwe woningen en Flevoland is nog steeds een regio waar gebouwd kan worden. Maar de bestuurders waren het eens dat Flevoland veel meer wil dan stenen stapelen: het gaat ook om de inrichting van de maatschappij, om de bestaande leefomgeving en de nieuwe woon-, werk- en leefgebieden. Het gaat om het welzijn van de Flevolander van nu en de nieuwe inwoners van ons gebied. Voorzieningen en infrastructuur moeten duurzaam en klimaatneutraal meegroeien met de woningbouw. Dat dit juist in Flevoland mogelijk is, hebben ontwikkelingen tot nu toe bewezen.

Concreet is afgesproken dat de bestuurders namens de regio over de invulling van die ontwikkeling van Flevoland in gesprek gaan met het Rijk. Voor deze gesprekken heeft DG Chris Kuipers de bestuurders van Flevoland van harte uitgenodigd en zij gaan daarin samen met het Rijk uitwerken wat voor onze regio belangrijk is.

Hij riep daarbij op om vooral duidelijk te maken wat het is dat een regio uniek maakt en wat onze regio te bieden heeft aan een nieuw kabinet. Een kabinet dat vooral uit zal zijn op "maken en doen". Deze afspraken zullen de komende tijd worden uitgewerkt. Daarover zal na de zomer ook met de gemeenteraden, provinciale staten en de algemene vergadering van het Waterschap gesproken worden.

Op 14 september, een week voor Prinsjesdag, presenteert Flevoland de eerste contouren van die ontwikkelingen in Den Haag, tijdens het Flevo Event in Nieuwspoort.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top