Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Laatste kans op controle veiligheid essen in gemeente Dronten

Vrijdag 17 september 2021
Laatste kans op controle veiligheid essen in gemeente Dronten
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Net als voorgaande jaren zijn medewerkers van Landschapsbeheer afgelopen maanden weer op pad geweest om essen in het buitengebied van de gemeente Dronten te controleren op essentaksterfte. De meest geschikte maanden voor het beoordelen van een es op deze ziekte zijn juni en juli.

Nu de zomer op zijn eind loopt, wordt de beoordeling van de mate van aantasting lastiger. Wel kan Landschapsbeheer u adviseren of een aangetaste boom veilig genoeg is om te laten staan. Voor dit jaar zijn er nog enkele plekken beschikbaar voor een advies van Landschapsbeheer.

De essentaksterfte is wijdverspreid in Flevoland. Landschapsbeheer pleit ervoor om aangetaste essen te laten staan waar dat kan. Op plaatsen waar verzwakte bomen risico's opleveren geldt vaak een kapadvies. Landschapsbeheer kan eigenaren ondersteunen om een verantwoorde afweging te maken.

Heeft u het vermoeden dat essen in uw erfbeplanting zijn aangetast door de ziekte of dat de veiligheid in het geding komt? Dan kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer voor een afspraak met een medewerker. Aangetaste bomen die voor kap in aanmerking komen, worden tijdens dit bezoek gemerkt. In het komende najaar, na de bladval, kunnen deze duidelijk gemerkte bomen dan gekapt worden.

Bewoners van zowel particulier als bedrijfsmatig bewoonde erven komen in aanmerking voor dit advies, waaraan geen kosten verbonden zijn. Het budget van de gemeente voor dit advies is echter wel gelimiteerd. Daarom kunt u het beste op korte termijn een afspraak maken. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Aanmelden bij Landschapsbeheer Flevoland, (0320) 294939. Een mail sturen kan ook naar flevoland@landschapsbeheer.net

Landschapsbeheer Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top