Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Natuurwerkdag onder andere bij Van Werven en in Harderbos

Woensdag 20 oktober 2021
Natuurwerkdag onder andere bij Van Werven en in Harderbos
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De jaarlijkse Natuurwerkdag waar onder andere Landschapsbeheer Flevoland aan verbonden is, is dit jaar op vrijdag 5 en zaterdag 6 november. In de gemeente Dronten zijn er diverse locaties waar vrijwilligerswerk kan worden uitgevoerd, zoals de natuurstrook bij Van Werven en het Harderbos.

"Alles dit jaar staat in het teken van biodiversiteit", schrijft Landschapsbeheer in een persbericht. "Ook vindt Landschapsbeheer het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis maken met natuur, en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken". De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw nabije omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag. "Denk aan je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom!" Opgeven kan via http://www.natuurwerkdag.nl.

Natuurstrook
In de gemeente Dronten wordt onder andere gewerkt in het Torenbosje, het Van Veldhuizenbos, bij Kamperhoek, op het terrein van Flevo-scouts en aan de randmeren. Landschapsbeheer: "Wil je graag iets doen op een plek waar je anders niet kan komen? Kom dan zaterdagochtend naar Natuurstrook Van Werven in Biddinghuizen. Daar kan je boomopslag knippen en zagen en de takken afvoeren. Deze leuke klus is ook heel geschikt voor (jonge) kinderen".

Harderbos
Het Harderbos bestaat nog maar vijftig jaar. Door de vruchtbare zeeklei groeien de bomen en struiken als kool. Je wandelt er langs dikke populieren, essen, eiken en beuken. Bomen die omvallen, blijven liggen als voedselbron voor mossen, schimmels, paddenstoelen en insecten. Nieuwe oernatuur waar je heerlijk doorheen kunt dwalen. "Een stuk wordt omgevormd tot nat schraalland. De bedoeling is dat er geen wilgen in voorkomen", schrijft Landschapsbeheer. "Anders zou het hele gebied bos worden. Wij gaan dus wilgen trekken!"

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Harderbos
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.6 °C
  • 0.0 mm
  • 21.3 °C
Weerstatistieken ->
Giro 555 voor Oekraïne
Giro 555 voor Oekraïne Giro 555 voor Oekraïne
BHZNet Tourmanager 2022
BHZNet Tourmanager 2022 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top