Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Natuurwerkdag in Flevoland een groot succes

Maandag 8 november 2021
Natuurwerkdag in Flevoland een groot succes
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen vrijdag 5 november en zaterdag 6 november organiseerde Landschapsbeheer Flevoland de Natuurwerkdag voor Flevoland. In Flevoland waren ruim 600 mensen actief op meer dan 20 plaatsen. Landelijk kwamen 14.500 vrijwilligers in actie.

Ruim 100 deelnemers meer dan op de laatste natuurwerkdag waren dit weekend overal in Flevoland enthousiast aan het werk. Zagen, snoeien, slepen met takken, maaien, riet uit poelen trekken, broeihopen keren of nestplekken maken voor wilde bijen. Ook het enthousiasme van de jonge deelnemers was groot, op veel locaties kwamen minstens evenveel kinderen als volwassenen in actie. Daaruit blijkt dat werken in de natuur geschikt is voor jong en oud. Het droge weer heeft zeker geholpen om zoveel meer deelnemers te mogen ontvangen dan twee jaar geleden.

In Biddinghuizen kon er meegedaan worden aan de Natuurwerkdag op twee locaties: Wilgen verwijderen Harderbos en Maaien en zagen bij van Werven.Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is belangrijk voor het behoud van natuur en landschap. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, orchideeënveldjes, bosranden en poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. De maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Flevolandse landschap.

Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met hun kennis, kunde en gereedschappen. Maar zonder de vele gemotiveerde locatieleiders, die vrijwilligers weten te enthousiasmeren voor het werk in de natuur, zou de Natuurwerkdag dit jaar niet zo'n succes zijn geworden.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top