Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Start bomenkap Bremerbergweg, Oldebroekerweg en Dronterweg

Woensdag 2 februari 2022
Start bomenkap Bremerbergweg, Oldebroekerweg en Dronterweg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op 31 januari is de provincie Flevoland begonnen met het kappen van bomen langs de Bremerbergweg, Oldebroekerweg en Dronterweg. De bomen zijn ziek en/of van slechte kwaliteit. Eind 2022 worden nieuwe bomen geplant. Het kappen kan lichte hinder voor het verkeer veroorzaken.

De provincie Flevoland is onlangs opnieuw gestart met de kap van zieke bomen en bomen van slechte kwaliteit. Bij de Oldebroekerweg worden eiken gekapt die niet goed zijn aangeslagen. Hier worden ook weer eiken herplant. Bij de Dronterweg gaat het om populieren die aan het einde van hun levensduur zijn. Hier worden meerdere boomsoorten herplant zodat er meer diversiteit ontstaat. De werkzaamheden duren ongeveer een ruime week. Daar waar de bomen vlak langs provinciale wegen staan, kan het enige hinder voor het verkeer geven. Wegen hoeven voor het kappen niet te worden afgesloten.

Essentaksterfte
Flevoland kampt al jaren met de essentaksterfte die wordt veroorzaakt door een agressieve schimmelinfectie waarvan de bomen niet herstellen. Als een boom zwaar is aangetast door de schimmel wordt deze zwak en kan afbreken. De boom vormt daardoor een gevaar voor de omgeving. De provincie screent daarom in ieder geval tot 2025 periodiek de bomen langs de provinciale wegen en haalt waar nodig zieke bomen weg.

Herplant met meerdere bomensoorten
De es groeit goed op kleigrond en is daarom destijds op grote schaal aangeplant in Flevoland. De kap van de essen heeft daardoor veel impact op het landschap. Ook de wegbeplanting langs de provinciale wegen is beeldbepalend voor de groenstructuur in Flevoland. Daarom plant de provincie ongeveer een jaar na de kap ook weer nieuwe bomen. De nieuwe aanplant bestaat uit een grotere variatie in bomensoorten om te voorkomen dat bij een volgende ziekte-uitbraak opnieuw een groot deel van de bomen ziek wordt en gekapt moet worden.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Natuur
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 0.6 °C
  • 0.0 mm
  • 7.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top