Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Flevoland biedt noodhulp aan Oekraïense vluchtelingen

Donderdag 24 maart 2022
Flevoland biedt noodhulp aan Oekraïense vluchtelingen
Foto: Provincie Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Sinds de Russische inval zijn 4 miljoen Oekraïners op de vlucht geslagen. Dat aantal zal de komende tijd verder toenemen. Flevoland is in gedachten bij de mensen in Oekraïne en leeft intens met ze mee. Veel Oekraïners vinden een veilige plek bij de buurlanden. Ook in de Roemeense regio Maramures. Zij vraagt om hulp en Flevoland wil die graag bieden.

Hulpgoederen naar Maramures
Provincie Flevoland heeft al jaren met de Roemeense regio Maramures een samenwerkingsrelatie. Deze regio heeft Flevoland om noodhulp gevraagd. De noodhulp bestaat in eerste instantie uit een transport met hulpgoederen, zoals sanitaire producten, houdbaar voedsel, dekens en slaapzakken. Provincie Flevoland werkt samen met Flever, het bedrijfsleven en andere Flevolandse instellingen om aan de hulpvraag gehoor te geven. Het eerste transport zal binnenkort plaatvinden. Daarna wordt bekeken of en wanneer een volgend transport op deze manier volgt.

Meldpunt maatschappelijke initiatieven
Ook in Flevoland zijn er allerlei initiatieven van inwoners, bedrijven en organisaties die spontaan tot stand zijn gekomen. Het gaat om zeer uiteenlopende activiteiten: van het leveren van spullen, tot het aanbieden van slaapplaatsen aan vluchtelingen en solidariteitsmarsen. Een mooi gebaar dat laat zien hoe betrokken wij met elkaar zijn bij het leed van de mensen in Oekraïne. Flevoland is trots op deze initiatieven en wil deze graag stimuleren om door te gaan. Hiervoor is Flever een meldpunt gestart om inwoners en organisaties in Flevoland met initiatieven voor Oekraïne te versterken, met elkaar te verbinden en informatie te delen. Zij kunnen voor vragen en advies terecht bij Flever, via www.flever.nl/meldpuntoekraine

Noodfonds
Om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen heeft de provincie een budget vrijgemaakt van 0,5 miljoen euro. Dit speciale Noodfonds is onder andere voor het organiseren van het transport en voor de hulpgoederen zelf.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.5 °C
  • 0.0 mm
  • 20.8 °C
Weerstatistieken ->
Giro 555 voor Oekraïne
Giro 555 voor Oekraïne Giro 555 voor Oekraïne
BHZNet Tourmanager 2022
BHZNet Tourmanager 2022 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top