AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb

Op zoek naar de bruine kiekendief

Dinsdag 19 april 2022
Op zoek naar de bruine kiekendief
Foto: Landschapsbeheer Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De vogel als symbool van de Provincie Flevoland is niet zomaar gekozen. Bij het ontginnen van Flevoland wisten bruine kiekendieven dit gebied erg goed te vinden. Er was volop voedsel en de grote rietvelden boden volop broedgelegenheid. In die begintijd waren er honderden broedparen, maar hoeveel het er nu zijn is onbekend. Landschapsbeheer Flevoland wil dat graag onderzoeken in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

"In de Noordoostpolder weten we hoeveel bruine kiekendieven er jaarlijks broeden", schrijft Landschapsbeheer. "In Oostelijk en Zuidelijk Flevoland worden wel bruine kiekendieven waargenomen, maar waar die broeden is niet precies bekend". Een deel van deze kiekendieven broedt in de Oostvaardersplassen of in de rietkragen langs de Randmeren, maar jaagt op het boerenland in Flevoland. Landschapsbeheer: "Er zullen zeker ook bruine kiekendieven buiten de natuurgebieden broeden, langs tochten en vaarten, maar hoeveel dit er zijn is nog nooit onderzocht".

Op zoek naar vrijwilligers
Daarom gaat Landschapsbeheer in samenwerking met Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels dit jaar de broedlocaties van de bruine kiekendief in kaart brengen in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. "We zijn op zoek naar vrijwilligers die eind april, begin mei willen helpen met inventariseren", schrijft Landschapsbeheer. Lijkt het u ook leuk of interessant om mee te helpen in het veld nesten van de bruine kiekendief op te sporen? Of heeft u (oude) gegevens over broedende bruine kiekendieven in Oostelijk of Zuidelijk Flevoland? U kunt hiervoor contact opnemen met Jan Nagel nagel@landschapsbeheer.net of bellen met (0320) 29 49 39

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.4 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top