Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Werkbezoek minister H. de Jonge aan Flevoland

Maandag 3 oktober 2022
Werkbezoek minister H. de Jonge aan Flevoland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op 3 oktober 2022 komt minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) naar Flevoland. Op uitnodiging van de acht samenwerkende Flevolandse overheden brengt hij een werkbezoek aan deze regio om te praten over de aanpak grote vraagstukken waar Nederland de komende jaren voor staat waaronder de woningbouwopgave, klimaat- en energie, de landbouwtransitie en de overgang naar een circulaire economie.

Flevoland wil als regio het gesprek met het Rijk aan gaan. Het uitgangspunt van de acht overheden is "willen bouwen aan een samenleving". En de minister van VRO wil namens het kabinet met de Regio in gesprek over de ruimtelijke puzzel die we met elkaar moeten leggen. Rijk en Regio willen hierin gezamenlijk optrekken.

Niet alleen woningen bouwen
In 2021 hebben de Flevolandse overheden al een aanbod gedaan aan het Rijk om samen op te trekken in een meer integrale aanpak van de grote vraagstukken. De regio benadrukt daarbij dat ze niet alleen huizen willen bouwen maar willen bouwen aan een samenleving. De huidige en nieuwe inwoners van de polders hebben voorzieningen als zorg, onderwijs, goede infrastructuur, werkgelegenheid en noem maar op nodig.

De keuzes die nu gemaakt worden, leiden tot een toekomstbestendig Flevoland. Zodat onder meer klimaatverandering, landbouwtransitie en de overgang naar een circulaire economie nu onderdeel van de plannen zijn. Om die samenleving te realiseren zullen Rijk en Regio intensief samen moeten werken als overheden, maar ook met de netwerkpartners in Flevoland.

Zowel de minister als de acht Flevolandse overheden zien deze Flevolandse aanpak als een voorbeeld voor hoe samenwerking tussen Rijk en Regio vorm zou moeten krijgen om de grote opgaven van vandaag het hoofd te bieden.

Leefbaarheid en samenwerking
Tijdens het werkbezoek, dat start in de gemeente Dronten, gaat de minister in gesprek met enkele betrokken partijen en een aantal jongeren uit Flevoland. Centraal staat de leefbaarheid voor de toekomstige inwoners.

Daarna zal een bezoek worden gebracht aan Almere Pampus waar een toekomstig woon- en leefgebied wordt ontwikkeld. Minister De Jonge sluit zijn werkbezoek af bij een stadsboerderij in Almere waarbij de samenwerking tussen de overheden en nieuwe vormen van samenleving aan de orde komen.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.8 °C
  • 0.0 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
Routes Avond4Daagse 2023
Routes Avond4Daagse 2023 Routes Avond4Daagse 2023
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top