Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb

Klimaatadaptatieplan voor Flevoland in de maak

Donderdag 12 januari 2023
Klimaatadaptatieplan voor Flevoland in de maak
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Flevoland moet zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Dat zegt dijkgraaf Hetty Klavers tegen Omroep Flevoland. De provincie wil daarom een klimaatadaptatieplan opstellen. Hierin worden maatregelen beschreven om de gevolgen van de klimaatverandering, zoals droogte en wateroverlast, op te vangen.

Het opstellen van zo'n plan is echter een hele klus. De provincie heeft hiervoor hulp gevraagd aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM zal Flevoland gedurende een aantal maanden ondersteunen bij het opstellen van het plan.

Beter bestand
De maatregelen die worden beschreven in het klimaatadaptatieplan moeten ervoor zorgen dat Flevoland beter bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering. Zo moeten er maatregelen worden genomen om te zorgen dat er voldoende water beschikbaar is in tijden van droogte. Ook moeten er maatregelen worden genomen om te zorgen dat er geen wateroverlast ontstaat in tijden van hevige neerslag. Dit plan is niet alleen belangrijk voor de natuur en het milieu, maar ook voor de economie en de gezondheid van de inwoners van Flevoland.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Waterschap
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top