Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Flevoland's iconische Wrakkenpalen toe aan vernieuwing

Dinsdag 7 februari 2023
Flevoland's iconische Wrakkenpalen toe aan vernieuwing
Het nieuwe ontwerp voor de wrakkenpalen
Foto: Landschapsbeheer Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De bekende blauw-witte wrakkenpalen met rode scheepjes zijn een herkenbaar element in het landschap van Flevoland. Destijds bedoeld als tijdelijk element, zijn de palen in de loop der jaren een onlosmakelijk deel van de geschiedenis van de regio geworden. Veel van de huidige scheepjes zijn echter verdwenen of hebben last van roest, waardoor Landschapsbeheer besloten heeft om de palen en scheepjes te vernieuwen.

Er is een nieuw, robuuster ontwerp gemaakt voor de scheepjes, en Landschapsbeheer is begonnen met het vervangen van de scheepjes en waar nodig ook de palen. Zij vragen daarbij de hulp van alle eigenaren van de huidige en verdwenen palen om mee te doen.

Meld uw Paal
Bent u eigenaar van een paal of stond er vroeger een paal op uw grond? Meld dit dan via de vragenlijst op https://bit.ly/wrakkenpalen. U kunt daar ook aangeven of u het scheepje zelf wilt vervangen of dat Landschapsbeheer daarbij moet helpen. Het vervangen van de scheepjes en palen is kosteloos.

Door mee te doen aan deze vervangingsactie, levert u een bijdrage aan het zichtbaar maken van de geschiedenis van Flevoland. Voor vragen kunt u contact opnemen met Harold Boer van Landschapsbeheer Flevoland via boer@landschapsbeheer.net of op het telefoonnummer 0320-294939.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Geschiedenis Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top