Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa

Tuinvijvers gezocht voor salamanderonderzoek

Zondag 5 maart 2023
Tuinvijvers gezocht voor salamanderonderzoek
Afbeelding ter illustratie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Landschapsbeheer Flevoland is op zoek naar bewoners in Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen die hun tuinvijver beschikbaar willen stellen voor salamanderonderzoek. Dit voorjaar wordt er onderzoek gedaan naar de kleine- en de alpenwatersalamander en de organisatie vraagt om hulp van de lokale gemeenschap.

Het onderzoek is eenvoudig en leuk om te doen. Met behulp van een zaklamp kan er in het donker worden gekeken of er salamanders in de vijver zijn. De alpenwatersalamander heeft geen specifieke voorkeur voor voortplantingswater, maar leeft wel graag in water zonder vissen. In tuinvijvers binnen de bebouwde kom komt deze salamander dan ook veel voor. Van Swifterbant is bekend dat de alpenwatersalamander er voorkomt, maar de verspreiding over het dorp is nog niet helemaal duidelijk.

Daarnaast is Landschapsbeheer Flevoland geïnteresseerd in de verspreiding van de kleine watersalamander in de hele gemeente Dronten. Deze salamander is goed herkenbaar en komt ook veel voor in tuinvijvers. Mannetjes zijn in de voortplantingstijd te herkennen aan de mooie kam op hun rug.

Deelnemers aan het onderzoek worden uitgenodigd voor een digitale bijeenkomst op 16 maart ter voorbereiding. Na afloop van het onderzoek worden de resultaten gepresenteerd. Als u wilt meedoen aan het onderzoek, kunt u zich aanmelden via bit.ly/tuinvijverdronten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rebecca Wielink via wielink@landschapsbeheer.net of 06-30253499.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top