Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Fruithof viert 60-jarig bestaan van Biddinghuizen met straatversiering

Dinsdag 12 september 2023
Fruithof viert 60-jarig bestaan van Biddinghuizen met straatversiering
Foto: Bewoners De Fruithof - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Ter ere van het 60-jarig bestaan van Biddinghuizen hebben de bewoners van de Fruithof hun straat feestelijk versierd. Net zoals bij eerdere jubilea van het dorp, nemen zij deel aan de straatversiering. De voorbereidingen begonnen enkele weken geleden met een workshop vlag maken, speciaal ontworpen voor deze gelegenheid. "Het was niet alleen heel gezellig om dit samen te doen, maar ook een enorm succes", zo meldt één van de bewoners.

Dit succes heeft de bewoners van de Fruithof geïnspireerd om vaker dergelijke workshops te organiseren. Ze hebben zelfs een speciale app gecreëerd waarin ze verschillende ideeën voor toekomstige workshops delen. De volgende op de planning? Een workshop voor het maken van een egelhuisje.


Fruit en insecten
De Fruithof heeft zich aangesloten bij het biodiversiteitsinitiatief van de gemeente Dronten. Dit is duidelijk terug te zien in hun straatversiering. Naast een spandoek met de tekst "Welkom op de Fruithof" zijn er afbeeldingen van verschillende soorten fruit en insecten toegevoegd om het belang van biodiversiteit te benadrukken. De groen-witte vlaggetjes, die 35 jaar geleden door de bewoners zijn gemaakt, zullen dit jaar voor het laatst wapperen. Ze zijn toe aan vervanging.


Meer activiteiten
De buurt zit niet stil. Eerder dit jaar is er bij het leefbaarheidsfonds van OFW een budget aangevraagd om de plantenbakken, die sinds 2006 de Fruithof sieren, te vernieuwen. Hoewel de Fruithof oorspronkelijk plannen had voor Burendag op 23 september, viel hun aanvraag bij het Oranje Fonds buiten het budget. Daarom hebben de bewoners besloten om op die dag een grote schoonmaak te houden, afgesloten met gezellig samenzijn, om op deze manier toch hun eigen Burendag te vieren.


Wie nieuwsgierig is geworden naar de versieringen op de Fruithof, is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen. Wellicht inspireert het ook andere straten om deel te nemen aan de straatversieringen.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Biddinghuizen 60 jaar
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Fruithof
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.3 °C
  • 11.2 mm
  • 17.4 °C
Weerstatistieken ->
Programma Feestweek
Programma Feestweek Programma OpDreef Feestweek
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top