AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Beversporen in het Harderbos

Donderdag 10 februari 2011

BIDDINGHUIZEN - Natuurmonumenten gaat op dinsdag 22 en donderdag 24 februari op zoek naar sporen van bevers en andere dieren. Ga met het hele gezin mee. Het altijd een verrassing wat je tegenkomt.

Sporen van bevers
Sinds ongeveer 5 jaar komen er bevers voor in het Harderbos. Je ziet ze misschien niet zo snel, maar hun sporen wel. Afgeknaagde stammetjes en een grote takkenbult vertellen een heel verhaal. De boswachter leert je die sporen te herkennen en ook wat andere dieren achterlaten: pootafdrukken, haren, veertjes, braakballen van uilen, puntig gedraaide drollen van vossen of een zogenaamde veegplek van reeën. Let dus goed op, want ook in de winter is er veel te ontdekken in de natuur.

Aanmelden
De speurtocht start om 14.00 uur bij de p-plaats van de Flevostrandcamping, Strandweg 1, 8256 RZ Biddinghuizen en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda en telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten: (035) 655 99 11 . Leden van Natuurmonumenten betalen € 3,- p.p, niet-leden € 5,- p.p. Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.

Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevostrand Molecaten
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Natuur
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top