Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

In Vogelvlucht: voorjaar

Maandag 11 april 2011
In Vogelvlucht: voorjaar

BIDDINGHUIZEN - In de rubriek 'In Vogelvlucht' neemt het Team Groenvoorziening Biddinghuizen deze keer het voorjaar onder de loep. De bevindingen vindt u in onderstaand bericht.

We hebben er allemaal toch wel een tijdje op gewacht, maar nu is het dan zo ver: het voorjaar breekt aan. Rondom Biddinghuizen zijn de kenmerken duidelijk zichtbaar. Linten van geel gekleurde narcisvelden slingeren door de grasvelden.


Verschillende soorten prunusbomen kleuren prachtig wit en rose. Aan de Wendakker zien we door de bloemtrossen van de prunus heen op de achtergrond de kerktoren.


In bosranden staat als een van de eerste bomen de sleedoorn prachtig te bloeien. Als je er langs loopt of fietst, komt je een zoete geur tegemoet. Vele insecten maken dankbaar gebruik hiervan en het is een lust voor het oog om te zien dat deze insecten zo massaal hier op af komen.


Op de bodem van de dorpsbossen treffen we grote vakken van bloeiend speenkruid. Dit kruid bloeit voordat de bladeren aan de bomen komen en blijft later als “speenknolletje” achter in de bodem, vandaar de naam speenkruid.


Bij de nieuwe brug achterop het eiland staat een treurwilg, deze komt ook al prachtig in het blad. Het is een mooie verschijning die heldergroen uitloopt.


Bij “De Scharrelberg” genieten de dieren ook van het prachtige lenteweer. Lammetjes dartelen in de wei en het is toch een fantastisch gezicht om dit jonge leven, met hoge aaibaarheidsfactor, zo te zien rondlopen.


Kortom: het is volop genieten rondom het dorp. Wij wensen u dan ook veel plezier toe in dit jaargetijde.


Team groenvoorziening Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top