AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Wind en zon van invloed bij cross Flintstones

Vrijdag 6 mei 2011
Wind en zon van invloed bij cross Flintstones
Foto: ACV De Flintstones - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het was een prachtige dag op 30 april in Biddinghuizen. De traditionele Koninginnecross trok veel publiek. Sommigen van hen compleet uitgedost in de oranjestijl.

De organisatie was al vanaf zes uur in de ochtend in touw om alles in goede banen te leiden. De zon scheen met alle kracht en het waaide hard. Deze weersomstandigheden maakte het lastig voor de organisatie omdat de baan hierdoor snel stoffig werd. Dat betekende dat de waterwagen veelvuldig ingezet moest worden, waardoor het verloop van de wedstrijden langer duurde dan gebruikelijk.


Voor de eerste auto`s van start gingen stond de organisatie even stil bij het overlijden van een jurylid in de afgelopen winter. Bert van Willigen zou tijdens deze cross voor de 38e keer plaatsgenomen hebben in de jurywagen, maar het mocht helaas niet zo zijn.

De organisatie had een verandering doorgevoerd in de 1400cc-klasse. Daarin kunnen jongeren vanaf 16 jaar tot 20 jaar met of zonder rijbewijs aan de start komen. Het bleek een klasse te zijn die in de smaak viel. Maar liefst twee groepen van vijftien deelnemers startten. In deze jeugdklasse was Marius Tinholt uit Swifterbant de sterkste voor Sjoerd Piek uit Biddinghuizen en Lammert Hotsma uit Zeewolde.


In de damesklasse werd Miranda Ilbrink dagwinnaar. Nicky Heijboer uit Lelystad werd tweede en hield daarmee de eer hoog namens de provincie Flevoland.

In de Keverklasse kwamen ook twee groepen aan de start. Daarin was Galekop een van de rijders die met veel machtsvertoon de manches won in groep 1. Ook Jan Maarten Schuurman deed goede zaken in de manches in groep 2.


In de Toerwagenklasse was Henk Visch uit Putten niet alleen rap weg bij de start, hij bleef ook uit de greep van de concurrenten. De tweede plaats was voor Bart Jan Blaauw uit Oldebroek voor streekgenoot Willem van Arkel uit Dronten.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde racedag en op 18 juni wordt de tweede en laatste race van dit seizoen op het circuit Van Werven verreden. Volgend jaar viert de organisatie haar 40-jarig bestaan en dat wil zij groots vieren.

Alle uitslagen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top