Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Jongste turnsters in Dronten

Zondag 19 juni 2011

BIDDINGHUIZEN - In sporthal 't Dok in Dronten turnden de allerjongste turnsters van district Oost afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd in de pre-instap.

Voor vele turnsters was het de allereerste echte wedstrijd, heel spannend dus. De organisatie was in handen van BAS-gym en het moet weer gezegd: alles verliep op rolletjes.

Aanstormend talent
Namens BAS-gym kwamen er vier turnsters aan de start. Voor Nynke Sytsma (niveau 11) was het niet de allereerste wedstrijd en dit was te zien. Op sprong, brug en vloer deed ze mee in de top van het klassement. Op de brug was ze zelfs de allerbeste. Helaas verloor ze op de balk erg veel punten, waardoor ze uiteindelijk eindigde op een 11de plaats. Maar Nynke liet zien een aanstormend talentje te zijn.

Onwennig
In niveau 12 startten Renske Hotsma, Emma Ketelaars en Anniek van Bergeijk. Voor deze turnsters was het de allereerste echte wedstrijd, dus ze waren nog een beetje onwennig.

Renske had goede klasseringen vooral op vloer en sprong. Op de brug lukte een onderdeel helaas niet helemaal, maar met een 8ste plaats kon ze toch prima tevreden zijn.
Emma liet zien goed met de spanning te kunnen omgaan. Ze turnde een zeer stabiele wedstrijd, zonder grote fouten en eindigde op een prima 14de plaats.

Anniek had net als Nynke wat problemen op de balk. Maar met een prachtige sprong en brugoefening wist ze toch een mooie 13de plaats te bemachtigen.

Met deze mooie resultaten kan BAS-gym de toekomst van het wedstrijdturnen optimistisch tegemoet zien.

BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top