Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Van Première naar promotie voor Melissa van der Veldt

Zondag 3 juni 2012

BIDDINGHUIZEN - Op de majorette- en twirlwedstrijd in de Kamphal in Wezep zijn afgelopen zaterdag door Melissa van der Veldt (lid van twirlvereniging KMD Elburg) klinkende successen behaald.

Tijdens deze wedstrijd kwam zij in vier categorieën uit, waarvan zelfs een voor de allereerste keer. Na maanden voorbereiding liet zij een geweldige show zien bij de super X strut, wat direct resulteerde in een promotie naar de intermediate klasse. Samen met instructrice Cynthia van Dam waren ze dolblij met het behaalde succes.


Met deze promotie is ze tevens verzekerd van plaatsing op de voorrondes voor het NK batontwirlen.

Super X strut is een twirlonderdeel waarbij de nadruk iets minder ligt op de baton (zo mag er bijvoorbeeld niet met de baton gegooid worden) maar waar het vooral gaat om lichaamstechnieken en lichaamsbeheersing. Volgens een vast vloerpatroon in de vorm van een X wordt de routine uitgevoerd waarbij het vooral gaat om kracht, lenigheid en balans.


Het lijkt voor het oog eenvoudig maar het is enorm zwaar waardoor niet veel meisjes dit onderdeel aandurven.


Buiten deze medaille behaalde zij ook een eerste plaats bij de rhythmic twirl, de 1 batontwirling en samen met haar duomaatje Henrieke Nagelhout bij de duotwirling. Op al deze onderdelen komt zij ook al uit in de intermediate klasse door promoties afgelopen jaar.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Twirl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top