Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Melissa van der Veldt: Nederlands Kampioen

Maandag 14 januari 2013
Melissa van der Veldt: Nederlands Kampioen
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag is Melissa van der Veldt uit Biddinghuizen Nederlands Kampioen in de categorie Super X Strutting junior intermediate geworden.

Melissa van der Veldt draait al heel wat jaartjes mee in de twirlwereld. Ooit begonnen bij Maris Sonores koos ze er in 2006 voor om zich meer in de sport te gaan ontwikkelen en niet meer onderdeel te zijn van een muziekvereniging.

Ze koos toen voor de twirlvereniging KMD in Elburg. Op wedstrijden wist ze keer op keer medailles binnen te slepen. Ze ging ook aan steeds meer verschillende onderdelen mee doen.

Met ingang van dit jaar werd KMD opgeheven i.v.m. een ledentekort.


Stoppen was voor Melissa geen optie, daarom is ze op zoek gegaan naar een andere vereniging en die heeft ze gevonden. Ze komt nu uit voor twirlvereniging AlecTricity in Almere.

Afgelopen jaar koos ze er met haar trainster Cynthia van Dam voor om ook het onderdeel Super X Strutting te gaan doen. Bij dit onderdeel staat het uitvoeren van lichaamsbewegingen centraal en gaat het vooral om lenigheid, balans, sprongen en kracht.

Volgens een vast vloerpatroon in de vorm van een X wordt op verplichte muziek de routine gedraaid.


Dat de keuze voor deze discipline een juiste was bleek al snel.

De allereerste keer dat ze hem ten uitvoering bracht sleepte ze al gelijk een promotie binnen. Daarmee was ze ook verzekerd van plaatsing op het NK in de beginnerscategorie.

Daarna heeft ze gedurende het wedstrijdseizoen deze show nog vier keer gedraaid in de hogere intermediate categorie.

Keer op keer behaalde ze daar plaatsingspunten. Om deel te mogen nemen aan het NK heb je drie keer plaatsingspunten nodig. Met vier keer de plaatsingspunten had ze zich dus ook voor het NK in de intermediate klasse geplaatst. (deelname NK in de beginnerscategorie kwam daarmee te vervallen)


De afgelopen paar maanden werd er nog wekelijks hard getraind om de puntjes op de i te zetten.

Afgelopen zaterdag 12 januari was het dan zover. Het NK Twirl 2013, dat door de NBTA werd georganiseerd, werd gehouden in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Melissa draaide een goede routine en was samen met haar trainster zeer tevreden. Maar het is en blijft een jurysport dus het bleef spannend tot de prijsuitreiking aan toe.

Wat was ze verbaasd en blij toen bij haar categorie bij de derde en tweede plaats niet haar naam werd genoemd maar dat ze nummer één was geworden. Ze mocht plaats nemen op het hoogste erepodium en kreeg een gouden medaille omgehangen.

Het harde trainen heeft zijn vruchten afgeworpen. Melissa mag zich Nederlands Kampioen in de categorie Super X Strutting junior intermediate noemen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Twirl
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.2 °C
  • 0.2 mm
  • 6.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top