AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Zilver op het NK Twirl 2014 voor Melissa van der Veldt

Woensdag 22 januari 2014
Zilver op het NK Twirl 2014 voor Melissa van der Veldt
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen weekend, 18 en 19 januari werden in de Sporthallen Zuid te Amsterdam de door de NBTA georganiseerde Nederlandse Kampioenschappen Twirl gehouden. Melissa van der Veldt uit Biddinghuizen had zich het afgelopen jaar hiervoor gekwalificeerd in de categorie Super X Strut Senior Intermediate.

Bij dit onderdeel staat het uitvoeren van lichaamsbewegingen centraal en gaat het vooral om lenigheid, balans, sprongen en kracht. Volgens een vast vloerpatroon in de vorm van een X wordt op verplichte muziek de routine gedraaid.

Begin 2013 werd ze nog Nederlands Kampioen op dit onderdeel bij de Junioren (waarvoor ze overigens a.s. vrijdag gehuldigd zal worden tijdens de Sportverkiezingen 2013 in De Meerpaal te Dronten)

Het afgelopen jaar ging ze echter met ingang van het nieuwe twirlseizoen van start bij de Senioren. In haar eerste wedstrijd behaalde ze daarbij al direct promotie van de beginner naar de intermediate klasse. Met deze promotie was haar plaatsing voor het NK al een feit. Maar tijdens de wedstrijden die volgden wist ze zich meerdere keren te plaatsen voor het NK maar dan in de intermediate klasse.


Daardoor stond ze dus op zondag 19 januari voor de eerste keer op het NK als Senior intermediate en mocht ze die dag, na een sterke routine neergezet te hebben, de zilveren medaille in ontvangst nemen. Het harde werken van Melissa en haar trainster Cynthia van Dam werd hiermee beloond.


In februari zullen de wedstrijden van het nieuwe seizoen weer van start gaan. Ze zal dit jaar weer aan drie onderdelen mee gaan doen, Twirling 1 baton, Dancetwirl en Super X Strut, allen in de Senior intermediate klasse, en zal ze gaan strijden voor weer een mogelijke plaatsing voor het volgende NK.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Twirl
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.5 °C
  • 0.0 mm
  • 10.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top