Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

184km extra duurzame oevers in Flevoland

Maandag 19 oktober 2015

BIDDINGHUIZEN - Waterschap Zuiderzeeland heeft met de aanleg van duurzame en natuurvriendelijke oevers goede resultaten behaald. Dit geldt voor zowel de waterkwaliteit als voor de waterberging. "Het laatste deel wordt binnenkort aangelegd. Daarmee is Flevoland in de periode 2012-2015 in totaal 184 kilometer duurzame en natuurvriendelijke oevers rijker; uniek in Nederland," zegt heemraad Ton Leijten.

Grotere waterberging
Het talud van tochten met duurzame oevers loopt flauwer af. Hierdoor is er meer ruimte voor water tijdens de extreme buien, die ook in de afgelopen maanden zijn gevallen. "Met andere woorden: door de verbreding van de tochten stijgt het waterpeil in de Flevolandse tochten minder snel en krijgen we minder snel 'natte voeten'", aldus Leijten.

Verbeterde waterkwaliteit
Naast de extra waterberging biedt de oever meer ruimte aan planten en dieren. Dit heeft een positief effect op de ecologische waterkwaliteit. Dit blijkt uit het onderzoek van het Waterschap Zuiderzeeland naar de biologische waterkwaliteit van het water in de Flevolandse tochten, dat in 2012 is afgerond. Met name kleine ongewervelde waterdieren, zoals slakjes, kevers en libellenlarven (de macrofauna) hebben baat bij de duurzame en natuurvriendelijke oevers. Dit wordt bevestigd door het onderzoek dat het waterschap gedaan heeft naar het verschil tussen de waterkwaliteit in tochten met duurzame en natuurvriendelijke oevers en in tochten met traditionele oevers.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.zuiderzeeland.nl/duurzame_oevers.

Waterschap Zuiderzeeland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Waterschap
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top