AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Aanleg steiger aan Havenkant in januari

Vrijdag 22 december 2017
Aanleg steiger aan Havenkant in januari
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De passantensteiger aan de Havenweg/Havenkant, langs de Hoge Vaart, is al meer dan een jaar geleden verwijderd door de provincie. De afgelopen zomer waren er dan ook een stuk minder boten die aanmeerden, maar daar komt verandering in. In januari start een aannemer met de aanleg van een nieuwe steiger.

De steiger werd eind 2016 verwijderd door de provincie omdat deze in een slechte staat was. Daarna duurde het lange tijd voor er duidelijkheid kwam over de toekomst van de steiger. Op dat moment was namelijk nog niet bekend of de steiger in eigendom van de provincie zou blijven, of dat deze zou worden overgedragen aan de jachthaven Biddinghuizen. Ook moest er nog een besluit genomen worden of de steiger in zijn geheel, gedeeltelijk, of niet vervangen zou worden. In april van dit jaar werd daarop besloten dat deze in zijn geheel vervangen wordt en in beheer blijft bij de provincie.

Zomer 2017

Overlast
Na een aanbestedingsprocedure is op 15 november de opdracht definitief gegund aan aannemer Tebezo. Naar verwachting start deze in januari met het plaatsen van de nieuwe steiger, die is gemaakt van kunststof met een looprooster van glasvezel-versterkt kunststof. Omwonenden van het gebied ontvingen vandaag een brief van de provincie, waarin werd aangegeven dat de aanleg vanaf het water en vanaf de kade worden uitgevoerd en dat deze enige geluidsoverlast kan geven.

Voor de nieuwe steiger zal een 3x24-uurs regel gelden. Dit houdt in dat schepen maximaal 3x24 uur aaneengesloten mogen aanleggen. De steiger is verder openbaar voor alle vaarweggebruikers.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Jachthaven
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Recreatie
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Watersport
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top