Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Bediening bruggen en sluizen in Flevoland klaar voor het vaarseizoen

Vrijdag 31 maart 2023
Bediening bruggen en sluizen in Flevoland klaar voor het vaarseizoen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zoals gebruikelijk schakelt de bediencentrale voor de bruggen en sluizen op 1 april over naar het zomerseizoen. Dat betekent dat de centrale in het weekend weer langer in bedrijf is. Op zaterdagen van 7.00 tot 22.00 uur en op zon- en feestdagen van 9.00 tot 22.00 uur.

Dit jaar biedt de bediencentrale nog een aantal extra vernieuwingen. Zo is het nu ook mogelijk om een brug of sluispassage via een app aan te melden en is de telefonische aanmelding aangepast, waardoor deze sneller kan verlopen. Vanaf 1 april wordt bovendien de nieuwe Roggebotbrug ook vanuit de provinciale bediencentrale aangestuurd.

App 'Varen Flevoland'
Via de app 'Varen Flevoland' kan men zich aanmelden voor een doorvaart van alle bruggen en sluizen, die door de provincie Flevoland op afstand bediend worden. Verder geeft de app informatie over openingstijden van bruggen en sluizen, doorvaarhoogtes en -breedtes en worden actuele stremmingen vermeld. Bovendien geeft de app aan of het druk of rustig is op de bediencentrale en kan de app zo ingesteld worden dat men een seintje krijgt wanneer men een brug of sluis nadert.
De app 'Varen Flevoland' is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Telefonische aanmelding
Het blijft ook mogelijk om telefonisch een aanvraag te doen voor een brug- of sluispassage via het bestaande telefoonnummer van de bediencentrale, 0320 767 610. Vervolgens kan het telefoonmenu dit jaar sneller doorlopen worden door het startlocatienummer van de brug of sluis in te toetsen. De startlocatienummers staan groot vermeld op de informatieborden bij de brug of de sluis en zijn ook te vinden op de website www.flevoland.nl/bruggenensluizen

Aanmeldknop
Naast de telefonische aanmelding, blijft het ook mogelijk om via de aanmeldknop bij de wachtsteiger van elke brug en sluis een doorvaart aan te melden.

Nieuwe bruggen
De nieuwe Roggebotbrug bij Dronten is vanaf 1 april toegevoegd aan de bediencentrale bruggen en sluizen van de provincie. De oude Roggebotbrug werd voorheen door Rijkswaterstaat bediend. Ook de nieuwe Michiel de Ruyterbrug over de Urkervaart bij Urk wordt binnenkort aangesloten op de provinciale bediencentrale en kan naar verwachting vanaf 1 juni op afstand worden aangestuurd.

Provincie Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Watersport
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.1 °C
  • 0.0 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top