Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Monument Prima Mensen onthuld

Maandag 3 augustus 2015
Monument Prima Mensen onthuld
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het kunstwerk 'Monument voor Prima Mensen' van kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries op de Bremerbergdijk in Biddinghuizen wordt op dinsdag 25 augustus officieel onthuld. Het monument is al enkele maanden te zien op de dijk aan het einde van de Bremerbergweg.

Het kunstwerk werd dan ook al in november vorig jaar opgeleverd. De officiële onthulling liet echter nog op zich wachten en stond eerst in maart van dit jaar gepland. De gedachten achter dit kunstwerk zijn als volgt: De omgeving wordt steeds meer digitaal via social media kanalen bekeken en beleefd. Ontmoetingen hebben zich van de publieke ruimte naar het digitale domein verplaatst. Volgens Himmelsbach de Vries zorgen deze ontwikkelingen, naast de sociale voordelen, door de stroom aan informatie ook voor afleiding, een gebrek aan concentratie en afstand.

Voor Himmelsbach de Vries staat het welbekende like-symbool op Facebook hier synoniem aan. Het symbool heeft een sociaal verbindende kracht, maar de betekenis ervan is tegelijk evenzo vluchtig als vrijblijvend. Himmelsbach de Vries stelt voor om deze vrijblijvendheid te doorbreken en brengt met het Het Monument voor Prima Mensen het idee van de lof-serenade terug naar de publieke ruimte.

Het Monument voor Prima Mensen maakt onderdeel uit van de Flevo Ku(n)st Boulevard, een kunstproject aan de kuststrook van Flevoland langs het Veluwemeer. De onthulling is op dinsdag 25 augustus om 16.15 uur bij Restaurant Bremerbergsche Hoek.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoboulevard
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Kunst
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top