Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen

BAS dames winnen van Flevo Musketiers

Woensdag 9 november 2011
BAS dames winnen van Flevo Musketiers
Foto: BAS Basketball

BIDDINGHUIZEN - De dames van BAS Basketbal togen op zondagmiddag naar Lelystad voor een polderderby. De Flevolandse speelsters hebben elkaar nog maar 2 weken geleden in Biddinghuizen getroffen waar BAS de overwinning behaalde.

Een wedstrijd op zondag is nieuw voor de BAS dames. Coach Hans Rijpert maakt voor de wedstrijd duidelijk dat iedereen zichzelf op scherp moet zetten, met andere woorden, de zondagstand even uit.

In het eerste kwart laten de dames dit helaas niet zien. Ze hebben veel moeite om de Flevo Musketiers weg te houden bij de basket. Pas in de 4e minuut komen ze op voorsprong en weerhouden de Lelystadse dames voorlopig van scoren. Loraine Westerneng blijkt deze wedstrijd zeer waardevol en weet een hoop ballen te verzilveren. De stand na 10 minuten is 10-17.

Met de afspraak om een stevige full-court press neer te zetten gaan de BAS dames in het 2e kwart het veld op. Maar weer weten de Flevo Musketiers vaak tot scoren te komen. Ook staat de press niet zoals hij moet waardoor lange afstandsballen de tegenstander eerder bereiken dan de verdedigers van BAS. Coach Hans neemt een time out waarin hij duidelijk maakt dat er harder gelopen ,beter en zeker ook strakker verdedigd moet worden om zo te voorkomen dat Flevo Musketiers scoort. Langzaamaan komen de dames in de wedstrijd. De laatste 3 minuten weten ze 10 punten te maken tegenover 2 van Flevo Musketiers. De stand is 22-34.

In het 3e kwart weten de BAS dames steeds vaker hun eigen ding te doen. Ze vinden elkaar in de bucket en lopen verder uit op hun tegenstander. Flevo Musketiers zit daarnaast ook al snel in de foutenlast en de BAS dames profiteren goed van de vrije worpen. Met een stand van 36-56 gaan ze het laatste kwart in.

Aangemoedigd door meegekomen publiek weten de BAS dames in het 4e kwart de voorsprong steeds verder uit te bouwen met prachtige lay-ups en 3-punters. De dames uit Lelystad helpen een handje doordat 2 spelers met 5 fouten op de bank plaats moeten nemen.

Helaas worden de Flevo Musketiers geholpen door de tafel. Ze krijgen in het 4e kwart 6 punten cadeau en daarmee eindigt de stand op 57-84.

Puntenverdeling:

L. Westerneng 27
L. Groot Koerkamp 19
C. Molegraaf 17
S. Scholtanus 12
S. de Leeuw 7
I. Vlaming 2

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.8 °C
  • 0.0 mm
  • 10.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top