Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Mondelinge reclame doet Altobi goed

Donderdag 26 maart 2015
Mondelinge reclame doet Altobi goed
Foto: Altobi

BIDDINGHUIZEN - Of het aan het vernieuwende genre lag, de afwezigheid van een aantal vaste spelers of iets anders zullen we nooit weten. Feit is dat de zalen bij Toneelvereniging Altobi er in het tweede weekend een stuk voller bij zaten dan op de premièreavond. En dat ze alle drie de avonden de boel plat speelden staat ook als een paal boven water.

Na twee zeer succesvolle jaren (Veel Kabaal op Clingendael en Een Lekker Stelletje) koos Altobi er opnieuw voor om twee weekenden op te treden. Met hun nieuwste voorstelling, Gedoe in de Kangoeroe, probeerden zij het Biddinghuizer publiek nog dieper in het verhaal te trekken door een relatiekomedie op te voeren in plaats van een klucht.

Het absolute dijenkletsen bleef uit, maar het resultaat werd er niet minder om gewaardeerd. De driehonderd gasten waren getuige van een werkelijk vlammende cast.

Verhit en vermakelijk
De pittige man-vrouw discussies tussen Niek (Jan van Dieren) en Vera Verhagen (Alie den Bakker) zorgden voor veel herkenning in de zaal. "Volgens mij heeft de auteur de tekst uit ons huis gepikt en alleen maar de namen veranderd," zei een van de vermaakte aanwezigen.

Daarnaast zorgde de keiharde 'ruzie' tussen Kitty Verhagen (Puck Brak) en Sanne, de ex van haar vriend (Marleen Wassens), voor een tussentijds applaus.

Daarmee wordt aangegeven dat Altobi inderdaad een ander stuk heeft neergezet dan de voorgaande jaren. De sterkste momenten kwamen voort uit de verhitte discussies, waarin de spelers ongekend veel emotie en volume in hun stem brachten. Gelachen werd er ook, wat het gehele stuk tot een vermakelijk geheel maakte. De bezoekers zaten merkbaar in het verhaal, gezien de reacties op het slotstuk, maar voelden zich ook vrij om enkele lachsalvo's eruit te gooien.


Mond op mond
In de premièrezaal was nog ruimte voor ruim vijftig extra mensen, maar het ontbreken hiervan was niet te merken. De mensen die van deze knallende opening getuige waren hebben dan ook hun enthousiasme door Biddinghuizen verspreid. In de daaropvolgende week zijn er namelijk nog tientallen kaarten verkocht voor het tweede weekend, waardoor Altobi nog voor twee bijna uitverkochte zalen heeft kunnen spelen.

Gedoe in de Kangoeroe was het eerste stuk sinds de terugkeer van Kees Schaak als regisseur van de vereniging. Schaak, die nagenoeg alle spelers pas dit seizoen leerde kennen, kan tevreden terugkijken op zijn vuurdoop. Hij heeft zijn team Biddinghuizen doen vermaken door alles uit het stuk te halen wat mogelijk was. Daardoor zullen de verwachtingen voor volgend seizoen al bij voorbaat toegenomen zijn.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Altobi
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.8 °C
  • 1.2 mm
  • 19.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top