0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Biddinghuizen
Top 10
BOL.com Alle producten ->
Handig Meer handig ->
uitgelicht Alle produkten ->
bezoek ook eens

Lavameel uit Eifel Oergesteente (20Kg voor 200m2) • Lavameel uit Eifel Oergesteente (20Kg voor 200m2) Organifer

  Lavameel uit Eifel Oergesteente (20Kg voor 200m2) Organifer Oergesteente lavameel is de hoogste kwaliteit oergesteentemeel in de markt. Samen met Eifelgold is een uniek lavameel ontwikkeld met een de hoogste concentratie mineralen in de markt en beste verwerk eigenschappen. Organifer Lavameel is breed inzetbaar en zeer geschikt om te verstuifen, te strooien of in te mengen. Veel gebruikt in tuinen als bodemverbeteraar en tevens bij uitstek geschikt om planten als buxus te beschermen tegen vraat. Daarnaast heeft deze zeer rijke lavameel een indirecte werking tegen heermoes en andere onkruiden.

  Door intensief gebruik staat de kwaliteit van onze bodems voortdurend onder druk. Het eenzijdige tot enkele elementen beperkte gebruik van kunstmest over decennia heen mergelt de bodem uit. De minerale vruchtbaarheid neemt af, het humusgehalte, de structuur en de ziektewerendheid van de bodem gaan achteruit. Als gevolg daarvan hebben planten minder weerstand en is onze voeding armer geworden aan levensnoodzakelijke mineralen en sporenelementen. Door alleen maar giften van kunstmest, kalk en organische stof blijken bodems niet duurzaam te kunnen herstellen. Het gebruik van gesteentemeel als natuurlijke bron van mineralen ter verhoging van de bodemvruchtbaarheid is al lang bekend maar is door de focus op moderne synthetische meststoffen lang op de achtergrond gebleven. Organifer zet zich sinds 2009 in voor het gebruik van lavameel voor een duurzaam herstel van de bodemkwaliteit.


  ✔ Puur oergesteentemeel uit de Eifel - Eifelgold Premium
  ✔Fijnste maling voor maximale werking (oppervlak, uitwisselingscapaciteit)
  ✔Zeer rijk aan nutriënten en sporenelementen in een goede verhouding voor de plant
  ✔Bron van snel vrijkomend silicium voor bodem en plant ( plantversterker)
  ✔Zeer lage concentratie zware metalen
  ✔Verbetert de bodemstructuur en stabiliseert humus
  ✔Verhoogd de weerstand van het gewas tegen droogte, ziekten en plagen

  Organifer Lavameel heeft een neutraliserende werking op de bodem. Deze is weliswaar zwakker dan die van kalk, maar duurt veel langer en er komt geen CO2 vrij. Terwijl kalk op den duur humus afbreekt, draagt lavameel juist bij aan humusopbouw. U kunt daarom kalk beter vervangen door Organifer Lavameel.


  Het vulkanisch gesteente is rijk aan silicium, calcium, magnesium, kalium en sporenelementen. Deze voedingsstoffen komen door verwering geleidelijk vrij en worden niet de grond uit gespoeld. Al binnen een seizoen neemt het silicium gehalte in het blad duidelijk toe na gebruik van Organifer Lavameel. Silicium verhoogt de weerstand van het gewas tegen droogte, ziekten en plagen.


  Organifer lavameel verbetert de bodemstructuur en stabiliseert humus. Samen met organische stof en het bodemleven vormt lavameel stabiele klei-humus-complexen en bodemaggregaten. Kleigrond wordt daardoor ruller en watert beter af. Zandgrond kan daardoor voedingsstoffen en water beter vasthouden. Veengrond wordt gestabiliseerd tegen afbraak.


  Toediening:

  Lavameel is een insert en blijft in de bodem aanwezig tot het wordt omgezet door het bodemleven. Strooi Organifer Lavameel gelijkmatig over het wortelbereik van de plant of het te verzorgen oppervlak.


  Dosering
  Lavameel is zeer fijn zodat u relatief weinig nodig heeft.
  Potgrond : 10 – 50 kg per m3 (= 1000 liter).
  Kompost: 10 a 20 kg p/m3
  Gazon* : 1 kilo per 10 m2 per jaar.
  Bomen: 0,5 – 2 kilo per 10 m2 per jaar.
  Weiland: 1500 kg/ha
  Gazon: 25 kg/100 m2
  Stal: 1 kg /GV
  Akker : 1000/2000 kg p/ha
  Groente: 25 kg/100 m2

  * wanneer er geen Organifer meststof is gebruikt
  ** Organifer lavameel kan onder alle weersomstandigheden worden toegepast

  EIGENSCHAPPEN

  Chemische analyse
  ▶SiO2 (Silicium) 43,5%
  ▶Al2O3 (Aluminium)13,9 %
  ▶Na2O (Natrium) 3,1%
  ▶MgO (Magnesium) 9,=%
  ▶P2O5 (Phosfor) 0,5%
  ▶CaO ( Calcium) 11,7%
  ▶K2O (Kalium) 3,5%
  ▶Fe2O3 (IJzer) 10,8%
  ▶TiO2 (Titaan) 2,7%

  Fijnheid: Gemeten volgens ‘Laser methode’
  90% onder 0,=3 mm
  50% onder 0,=1 mm

  De fijnheid is voor de goede werking belang, hoe fijner hoe groter het werkzame oppervlak Daarnaast is deze zeer hoge kwaliteit zeer goed te verstuiven zonder verstoppingen

  BET meting 2160 m2/kg
  Ph = 7,6

  Mineralen
  De fijnste vormen, zoals die ook voorkomen bij “Tonmineralen” < 0,=5 en nog beter < 0,=2 mm grijpen onmiddellijk in levens- processen in en vooral de kleinste deeltjes kunnen ionen uitwisselaars zijn.Bij lavameel is 35% onder 0,=6 mm en 28% onder 0,=4 mm en 16% onder de 0,=2 Bij de fijnheidsbepaling door zeving is 80 % onder 0,=6 mm en 60% onder 0,=4 mm
  ▶CEC waarde vlgs ‘Kupfer Triethylentetramin’ methode 1 meq/100 gr
  ▶Plagioklaas - Kaliveldspaat (= Orthoklaas)
  ▶Nefelien – Olivijn – (Fluor)Apatiet – Mulliet – Augiet (Pyroxeen) – Flogopiet(Mica)
  ▶Paramagnetische waarde: 850 CGS
  ▶Zuurbindende waarde (BLGG) 7 % (Groen Agro) 8,8% (andere methode)
  ▶“Basisch wirksame Stoffe”(Lufa) 6.97 % - 5,58 % en 16% (3 onderzoeken)
  Sporenelementen: (LUFA) ▶Kobalt 31,= mg/kg
  ▶Koper 38,= mg/kg
  ▶Borium 5,6 mg/kg
  ▶Zink 54,4 mg/kg
  ▶Seleen 3,1 mg/kg
  ▶Nikkel 79,2 mg/kg
  ▶Chroom 47,= mg/kg Verpakking Let op, Organifer levert online bestellingen in stevige verzenddozen i.p.v. getoonde retail verpakking. Onze dozen zijn gefabriceerd uit stevig gerecycled karton en exact op de juiste maat gemaakt. Hierdoor wordt tijdens het transport ruimte bespaard, wat weer een aantal ritten scheelt voor onze vervoerders. Op deze wijze proberen wij bij te dragen aan het milieu. Daarnaast wordt het plastic verbruik teruggedrongen en is opvulmateriaal niet meer benodigd. Kortom, de meest duurzame zending die u zich kunt wensen. De mooie, stevige doos is perfect voor hergebruik of te recyclen via het oud papier.

  19,95


  Titel: Lavameel uit Eifel Oergesteente (20Kg voor 200m2)
  Prijs: € 19,95
  Productcode: 9200000115119299


   

Organifer Oergesteente lavameel is de hoogste kwaliteit oergesteentemeel in de markt. Samen met Eifelgold is een uniek lavameel ontwikkeld met een de hoogste concentratie mineralen in de markt en beste verwerk eigenschappen. Organifer Lavameel is bre....

Meer informatie & prijzen en aanbieders tonen

zoeken
zoeken bol.com
bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
winkelonderdelen
twitter facebook rss top