Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa
Biddinghuizen
Top 10
BOL.com Alle producten ->
Leen Bakker Alle producten ->
Handig Meer handig ->
uitgelicht Alle produkten ->
bezoek ook eens

Johann Sebastian Bach: Goldberg Variations • Johann Sebastian Bach: Goldberg Variations

  Johann Sebastian Bach: Goldberg Variations Vorige zomer maakte Hannes Minnaar met de Goldbergvariaties een tournee langs een aantal monumentale kerken in Nederland. De variaties gaven hem in de eerste lockdown-maanden daarvoor inspiratie en houvast. Na een periode van absolute stilte waren deze eerste live-concerten voor hem van bijzondere betekenis. In de geweldige akoestiek en monumentale ruimtes kregen de uitvoeringen een bijna ritueel karakter. De concertreeks resulteerde in deze opname die, om iets van dat ‘gevoel’ mee te nemen, werd opgenomen in De Waalse Kerk in Amsterdam.

  In de Goldbergvariaties is, zoals in zoveel werken van Bach, sprake van een briljant architectonisch bouwplan. De compositie bestaat uit in totaal 32 delen: Aria – 30 variaties – Aria da capo. De 32 delen van BWV 988, waaraan in totaal 32 basnoten ten grondslag liggen, kunnen symmetrisch in twee helften van elk 16 delen worden onderverdeeld: Aria 15 variaties | 15 variaties Aria. Bach schreef dit werk voor klavecimbel met twee manualen. Zeker is, dat de uitvoerende pianist de taak heeft om de piano soms te laten klinken als een instrument met twee manualen. Zeker is bovendien, dat een uitvoering op piano van weinig werken uit de periode vóór 1750 zo lonend is als die van Bachs “Goldberg-Variationen”.

  Componist Daan Manneke componeerde op verzoek van Hannes Minnaar speciaal voor de concertserie een werk dat als opmaat tot de variaties kon dienen. Het kreeg de titel ‘Gedanken zu Bach’, met als ondertitels ‘Ach wie flüchtig, ach wie nichtig’ en ‘A.D. 2020’, verwijzingen naar de belangrijkste inspiratiebron en de bijzondere tijd waarin het stuk ontstond. Gedurende de tournee vond het stuk uiteindelijk een ideale plek als intermezzo tussen de vijftiende en zestiende variatie, waarmee het de twee helften van Bachs werk markeert en zo een soort scharnierfunctie vervult. Het werk is opgenomen op de bijgevoegde bonus-cd.

  16,99


  Titel: Johann Sebastian Bach: Goldberg Variations
  Prijs: € 16,99
  Productcode: 9300000043084630


   

Vorige zomer maakte Hannes Minnaar met de Goldbergvariaties een tournee langs een aantal monumentale kerken in Nederland. De variaties gaven hem in de eerste lockdown-maanden daarvoor inspiratie en houvast. Na een periode van absolute stilte waren de....

Meer informatie & prijzen en aanbieders tonen

zoeken bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
winkelonderdelen
twitter facebook rss top