Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Biddinghuizen
Top 10
BOL.com Alle producten ->
Lidl Alle producten ->
Handig Meer handig ->
bezoek ook eens

Revel in Time (CD)


 • Revel in Time (CD)
  Revel in Time (CD) "Revel in Time", het derde album van ARJEN ANTHONY LUCASSEN'S STAR ONE, is evenzeer een reactie als een contrast met Arjen Lucassens vorige album, "Transitus" van Ayreon. Terwijl "Transitus" een filmische ervaring is die je bijna een musical zou kunnen noemen, is "Revel in Time" een heavy album dat zeer riff gedreven is en er is meer focus op virtuoos muzikantschap.

  Net als zijn voorgangers, werkt "Revel In Time" als een concept album. Alle nummers zijn geïnspireerd door verschillende films die te maken hebben met een soort van manipulatie van de tijd. Er is één ding dat deze keer heel anders is dan bij de eerdere STAR ONE albums: De eerste twee hadden dezelfde cast van vier zangers: Floor Jansen, Russell Allen, Damian Wilson en Dan Swano. Deze keer heeft Arjen echter besloten om over het algemeen één zanger per nummer te hebben, en een andere voor bijna elk nummer. Dit is vooral te horen op CD 2, de "Same Songs, Different Singers"-CD zoals Arjen het zelf graag noemt. De guide vocals die werden opgenomen (voor de andere zangers) waren veel te goed om gewoon guide vocals te zijn. Dus besloot Arjen een tweede versie van de nummers uit te brengen met de guide vocals erop als CD2. Op een gegeven moment begon hij spontaan andere zangers uit te nodigen om enkele van deze nummers in te zingen, omdat hij benieuwd was hoe de nummers zouden klinken met hun stemmen. Uiteindelijk kwamen er op CD2 niet minder dan 9 verschillende zangers, die allemaal even goed waren als die op CD1. In totaal hebben zo'n 30 verschillende muzikanten bijgedragen aan het nieuwe album, maar dat waren niet allemaal zangers. De kern van STAR ONE blijft Ed Warby's krachtige drums en Arjen's gitaar- en baswerk die het geheel bij elkaar houden en het die typische STAR ONE sound geven. De kers op de taart is de cover art die gemaakt werd door Arjen's favoriete artiest Jef Bertels.

  "Revel in Time" is verkrijgbaar als Ltd. Deluxe 3CD+Blu-Ray Artbook & Poster, Ltd. 2CD Digipak en Gatefold 2LP+CD & LP-Boekje.

  17,24 17,24


  Titel: Revel in Time (CD)
  Prijs: € 17,24
  Productcode: 9300000071542046


   

"Revel in Time", het derde album van ARJEN ANTHONY LUCASSEN'S STAR ONE, is evenzeer een reactie als een contrast met Arjen Lucassens vorige album, "Transitus" van Ayreon. Terwijl "Transitus" een filmische ervaring is die je bijna een musical zou kunn....

zoeken
zoeken bol.com
bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
winkelonderdelen
twitter facebook rss top