Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Biddinghuizen
Top 10
BOL.com Alle producten ->
Handig Meer handig ->
uitgelicht Alle produkten ->
bezoek ook eens

AQUA Logic - travelmate - mobiel drinkwaterfilter • AQUA Logic - travelmate - mobiel drinkwaterfilter - CCS - Ceramic-block - Carbon granulat - Silver

  AQUA Logic - travelmate - mobiel drinkwaterfilter De AQUA Logic Travel Mate is een drinkwaterfilter dat is ontworpen als persoonlijk drinkwaterfilter voor op reis, tijdens expedities, bergsport, alsook voor hulpverleners en in bijvoorbeeld rampsituaties. Nood drinkwaterfilter Dit waterfilter wordt wereldwijd ingezet in nood en ramp situaties waar er een gebrek is aan schoon en veilig drinkwater. Ziekte veroorzaakt door verontreinigd water is helaas doodsoorzaak nummer 2 wereldwijd en zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 5 jaar oud. Vaak sterven er meer mensen door de ramp na de ramp dan door de ramp zelf. Met uw aankoop ondersteund u het werk van Stichting IBOTA en het beschikbaar maken van deze waterfilter voor hen in nood. Smaakbeleving Over smaak valt niet te twisten, wordt er vaak gezegd. Veel gebruikers van dit waterfilter vinden dat het gefilterde water beter smaakt. Met name wanneer mensen last hebben van chloor in het water wordt dit door de actieve kool gereduceerd en wordt de smaak sterk verbeterd. Echter zijn er ook wel eens gebruikers die het gefilterde water juist minder lekker vinden smaken. In de basis is dit waterfilter bedoeld om in noodsituaties schoon en veilig drinkwater te voorzien. Eigenschappen Dit drinkwaterfilter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit corrosievrije onderdelen.

  Het filterelement bestaat uit een combinatie van actieve- kool, speciaal samengesteld keramisch materiaal en zilverparticles.
  In de actieve-kool worden smaak, geur en kleurstoffen alsook gisten, chloor en andere chemicaliën geadsorbeerd. Daarnaast worden micro-organismen door de aanwezigheid van zilver onschadelijk gemaakt.

  Dit keramisch materiaal heeft een zeer kleine porie waardoor zichtbaar vuil en micro-organismen achterblijven met een reductie van 99,99%.

  Drijvend vuil, zoals zand e.d. wordt tegengehouden door een aanzuigfilter, waaraan een dompelgewicht en een drijver zijn bevestigd. Dit aanzuigfilter is gemakkelijk uit te spoelen.

  Door middel van een meegeleverde ‘pasmal’ kan de dikte van de keramische laag worden gemeten, waarmee wordt gecontroleerd, of het filterelement moet vervangen.

  Dit filter is tevens uitgerust met een meegeleverde reinigingsdoek, waarmee het filter onderweg eenvoudig zonder extra hulpmiddelen is schoon te maken. Technische gegevens: Filterelement: CCS (Ceramic-block + Carbon-granulat + Silver)
  Bacteriereductie: > 99,9%
  Gewicht: 300 gram
  Afmetingen: Ø 5,8 x 18,5 cm Waterfilter eigenschappen Het filterelement bestaat uit een speciaal samengestelde ceramisch materiaal (1) in combinatie met Actieve-Kool (2). Beide materialen zijn van organische oorsprong en zijn behandeld met Nano-zilver. Het ceramisch materiaal heeft een zeer kleine porie waardoor zichtbaar vuil en micro-organismen worden afgevangen. (bacterie reductie > 99,9%). In de actieve-kool worden smaak, geur en kleurstoffen, alsook chloor en andere chemicaliën geabsorbeerd, terwijl de aanwezigheid van Nano-zilver ervoor zorgt dat microorganismen onschadelijk worden gemaakt.

  Drijvend vuil, zand e.d. worden tegengehouden door een aanzuigfilter (3) dat aan de aanzuigslang is bevestigd. Dit aanzuigfilter heeft tevens een dompelgewicht (4) waardoor het onder het wateroppervlak blijft en zodoende geen drijvend vuil en lucht meegezogen kan worden. De verschuifbare drijver (5) aan de aanzuigslang, kan op de juiste hoogte worden geschoven waardoor er geen vuil van de bodem meegezogen kan worden.

  Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit corrosievrije onderdelen.
  Met behulp van de meegeleverde Cleaning-Pad kan het filteroppervlak eenvoudig worden gereinigd. Gebruik Voor het filter in gebruik te nemen is het aan te bevelen om deze handleiding goed door te lezen!

  Gebruik het filter bij voorkeur op een schone ondergrond, zodat er geen stof of vuil in het gefiltreerde water kan komen.

  Bij gebruik van oppervlaktewater voor de bereiding van drinkwater is het zeer aan te bevelen om het water eerst door een paar lagen (kleding)stof te gieten om kleideeltjes en ander vuil te verwijderen. Dit voorkomt dichtslibben van het filteroppervlak.

  Zorg dat het aanzuigfilter (3) goed onderwater blijft en schuif zo nodig de drijver (5) op de juiste hoogte zodat geen bodemvuil meegezogen kan worden. Neem het afsluitdopje (6) van de wateruitloop en beweeg de pomphendel (7) met rustig slagen op en neer. Hierdoor wordt water opgezogen en door het filter geperst.
  Beweeg de pomphandel (7) met rustige en gecontroleerde slagen. Het sneller of met veel kracht pompen draagt niet bij aan een hogere wateropbrengst, maar zal eerder leiden tot meer slijtage.

  Bij een nieuw/schoon filter-element geeft de Travel Mate een opbrengst van ongeveer een liter per minuut.

  Bij een nieuw filter kunnen de eerste liters water (ceramiek/kool) gruis bevatten. Spoel het filter daarom goed door totdat het water helemaal helder ziet. Wanneer het filter enige tijd niet is gebruikt is het eveneens aan te raden om het filter even door te spoelen.
  Sluit na gebruik de wateruitloop af doormiddel van het geïntegreerde dopje (6) om te voorkomen dat de schoonwaterkant van het filter besmet raakt! Onderhoud Afhankelijk van de mate van vervuiling van het te filteren water, kan het aanzuigfilter (3) en/of het oppervlak van de filter-element (1) dichtslibben. Dit zal merkbaar zijn aan het teruglopen van de hoeveelheid uitstromend water. Controleer in dat geval eerst of het aanzuigfilter (3) schoon is. Deze kan zonodig worden schoongemaakt door het dompelgewicht (metalen veer) (4) naar achteren te schuiven en het schuimfilter uit te spoelen. Vervang dit schuimfilter wanneer het is beschadigd (een reserve exemplaar is meegeleverd).
  Wanneer dit geen verbetering geeft kan het deksel (9) van de filterbehuizing worden opengedraaid en het oppervlak van het filter-element worden schoongemaakt. Dit gebeurt door het afschuren van vuil met de meegeleverde Cleaning-Pad, waarna het vuil kan worden afgespoeld.

  Controleer periodiek of het filter-element (1) nog dik genoeg is. Dit kan gecontroleerd worden met het meegeleverde ‘kaliber’ (blauwe pasmal). Wanneer deze gemakkelijk om filter-element past moet deze worden vervangen.
  Controleer ook of de onderdelen van de pomp (plunger en rubberring) (8) schoon zijn. De pomp is
  toegankelijk door het filter-element (1) loste te draaien (tegen de klok in). Smeer de plunger-ring en de pomp-as (8) in met het meegeleverde siliconevet. Gebruik daarvoor nooit andere smeermiddelen!

  Zorg bij het terugplaatsen van het filter-element dat afdichtring schoon is en goed geplaatst. Draai daarna het filter-element goed (hand) vast om lekkage van vuil water te voorkomen!

  Let op dat bij het sluiten van de behuizing de rubber afdichtring schoon is en goed in de rand van de behuizing is geplaatst. Gebruik bij beschadiging of verlies de meegeleverde reserve ring.

  Spoel ook na onderhoud het filter goed door voordat water voor consumptie wordt gebruikt!

  Wanneer het filters voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan te raden om de filterbehuizing te openen en het filters te laten drogen. Bij het opnieuw in gebruik nemen van het filter is het aan te raden om het filter enkele minuten door te spoelen. Tenslotte Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater! Inhoud verpakking: Travel mate - filterbehuizing
  Travel mate - CCS - Filter Element
  Aanzuigslang met drijver en aanzuigfilter
  Pasmal voor filterelement
  Reserve aanzuigfilter
  Reserve ruberen afsluitring
  2x cleaningpad
  Gebruiksaanwijzing
  Datum-sticker

  89,50 89,5


  Titel: AQUA Logic - travelmate - mobiel drinkwaterfilter
  Prijs: € 89,50
  Productcode: 9200000132735519


   

De AQUA Logic Travel Mate is een drinkwaterfilter dat is ontworpen als persoonlijk drinkwaterfilter voor op reis, tijdens expedities, bergsport, alsook voor hulpverleners en in bijvoorbeeld rampsituaties. Nood drinkwaterfilter Dit waterfilter word....

Meer informatie & prijzen en aanbieders tonen

zoeken
zoeken bol.com
bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
winkelonderdelen
twitter facebook rss top