Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Biddinghuizen
Top 10
BOL.com Alle producten ->
Handig Meer handig ->
uitgelicht Alle produkten ->
bezoek ook eens

Lavinia Meijer: Are You Still Somewhere? • Lavinia Meijer: Are You Still Somewhere?

  Lavinia Meijer: Are You Still Somewhere? Met trots wordt het de release aan van het gloednieuwe album van Lavinia Meijer, een baanbrekende en opwindende muzikante en componiste, en een van de belangrijkste harpisten van haar generatie, aangekondigd. Vier jaar lang heeft Meijer gewerkt aan Are You Still Somewhere, waarin ze originele composities combineert met haar lang gekoesterde droom om moderne componisten en muzikanten te interpreteren voor harp. Werken van Ryuichi Sakamoto, Ólafur Arnalds en Alexandra Streliski passeren de revue, evenals samenwerkingen met de Nederlandse pianist Pieter de Graaf en punklegende Iggy Pop.

  In de loop der jaren heeft ze geëxperimenteerd met elektronische muziek, jazz, theatrale muziek en avant-rock. Het waren deze experimenten die haar tot de ideeën achter Are You Still Somewhere? leidden, en inspiratie boden voor haar eigen composities. "Meijer: "Ik mis bepaalde elementen in het bestaande repertoire van de harp, vooral als het gaat om het instrument de nieuwe eeuw in te brengen, het een instrument van vandaag en morgen te maken.

  Het verkennen van verschillende genres - pop en rock, dance en folk, jazz en elektronica - bracht haar ertoe nieuwe elementen en nieuwe klanken in de harp te ontdekken; mogelijkheden te openen. "Echt, het is een manier voor mij om mezelf te verbinden met de wereld," zegt ze.

  Haar nieuwe composities weerspiegelen dit; dat muzikale cultuur verbonden is met de maatschappij, en de wereld waarin we leven. Geïnspireerd door grote en kleine gebeurtenissen om haar heen en in haar eigen leven, gaat Are You Still Somewhere? over zelfreflectie en innerlijke groei, onderwerpen die de laatste jaren naar voren zijn gekomen. Ook familie; terugkijken, verlangen en leven met je spijt worden aangekaart in 'Mom & Dad', een track met gesproken poëzie van Iggy Pop. Melancholisch en somber, het is een diep emotioneel stuk; weinig werken hier roepen zulke rauwe gevoelens op.

  Are You Still Somewhere? is een plaat die Meijer's evolutie als artiest en componist laat zien, maar ook een die naar haar verleden spreekt. Het is een eigenzinnig album, dat de volle reikwijdte van haar talent als harpiste naar voren brengt en nieuwe mogelijkheden met haar instrument afbakent; ze verlegt grenzen verder dan ooit. "Ik heb gespeeld met DJ's, met pop- en rockartiesten, jazz en wereldmuziek; het is allemaal mogelijk met slechts één harp," z

  18,99 18,99


  Titel: Lavinia Meijer: Are You Still Somewhere?
  Prijs: € 18,99
  Productcode: 9300000074160243


   

Met trots wordt het de release aan van het gloednieuwe album van Lavinia Meijer, een baanbrekende en opwindende muzikante en componiste, en een van de belangrijkste harpisten van haar generatie, aangekondigd. Vier jaar lang heeft Meijer gewerkt aan A....

Meer informatie & prijzen en aanbieders tonen

zoeken bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
winkelonderdelen
twitter facebook rss top