Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Biddinghuizen
Top 10
BOL.com Alle producten ->
Handig Meer handig ->
uitgelicht Alle produkten ->
bezoek ook eens

Stars On 45 - 40 Years Anthology (CD) • Stars On 45 - 40 Years Anthology (CD)

  Stars On 45 - 40 Years Anthology (CD) Stars On 45 behoort tot de grote wereldwijde hitsuccessen van de jaren 80, waaronder hitmedleys van ’s werelds grootste artiesten en bands, zoals The Beatles, The Rolling Stones, ABBA en Stevie Wonder. De eerste Stars On 45 single verkocht wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren en bereikte in veel landen, waaronder Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, de koppositie in de hitlijsten. In Engeland kwam de single tot de tweede plek en uiteindelijk stond de single op 20 juni 1981 op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

  Het project ontstond in de zomer van 1980, toen labelbaas Willem van Kooten een Canadese 12”-single hoorde met daarop in medley- en discovorm een reeks hits uit de jaren 60 en 70. Zo ook Venus van Shocking Blue, waar Van Kooten de rechten van bezat. En omdat deze maxisingle illegaal werd uitgebracht, had hij geen toestemming voor gebruik gegeven. Daarop belde hij producent en oud-Golden Earrings drummer Jaap Eggermont en vroeg hij hem of die ‘bootleg’ kon worden nagemaakt – ditmaal wel met alle rechten op juiste wijze afgedragen. Samen met arrangeur Martin Duiser ging Eggermont gelijk aan de slag en nodigde de crème de la crème uit van de Nederlands sessiemuzikanten. Zoals gitarist Hans Hollestelle, bassist Fred Jansen en zangers Hans Vermeulen, Okkie Huijsdens, Arnie Treffers, Tony Sherman, Albert West, Peter Vermeij, Bas Muijs, Cees Bergman en Jody Pijper. De opnames resulteerden in twee singles en twee albums als Stars On 45, gevolgd door een single en elpee van The Superstars in 1982. Een jaar later bereikte Stars On 45 opnieuw de hoogste positie in de hitlijsten met Stars On 45 Proudly Presents The Star Sisters.

  Deze 40 Years Anthology dubbel-cd is geremastered van de oorspronkelijke eerste generatie Soundpush Studio master tapes en verzamelt het belangrijkste werk van Stars On 45, plus vijf stukken van ‘opvolger’ The Superstars en drie hitsingles van The Star Sisters. Een aantal tracks verscheen nog niet eerder op CD. Het 16 pagina’s tellende boekje bevat alle info en hoezen.

  20,99 20,99


  Titel: Stars On 45 - 40 Years Anthology (CD)
  Prijs: € 20,99
  Productcode: 9300000118296820


   

Stars On 45 behoort tot de grote wereldwijde hitsuccessen van de jaren 80, waaronder hitmedleys van ’s werelds grootste artiesten en bands, zoals The Beatles, The Rolling Stones, ABBA en Stevie Wonder. De eerste Stars On 45 single verkocht wereldwijd....

Meer informatie & prijzen en aanbieders tonen

zoeken
zoeken bol.com
bol.com
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
winkelonderdelen
twitter facebook rss top