Wat is Keltisch zeezout? Keltisch zeezout (Celtic seasalt) wordt met de hand gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Van alle zouten die verkrijgbaar zijn heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natrium, namelijk 89,7%. Dit maakt Keltisch zout zachter en vriendelijker dan andere zouten. Keltisch zeezout heeft een grijze kleur doordat het zeezout zich mengt met verschillende kleimineralen. Keltisch zeezout bevat hierdoor meer mineralen dan andere vormen van zout. Omdat het zout niet gewassen wordt blijven alle mineralen behouden. De klei moerassen zorgen er daarnaast voor dat Keltisch zeezout op een natuurlijke manier gezuiverd wordt. Het voordeel van 'natuurlijk' ongeraffineerd zout is dat je er veel minder van nodig hebt dan bij 'gewoon' tafelzout, aangezien de smaak veel meer uitgesproken is. Geschikt om sole van te maken Sole is een drank van Keltisch zeezout en water. Wat is het verschil tussen Keltisch zeezout en gewoon tafelzout? Keltisch zeezout is onbewerkt, bevat geen toevoegingen zoals antiklontermiddelen en behoudt zijn natuurlijke mineralen. Tafelzout is geraffineerd, bevat meestal alleen natriumchloride en is vaak verrijkt met jodium. Hoe gebruik je Keltisch zeezout in de keuken? Keltisch zeezout kan je op verschillende manieren gebruiken: Als tafelzout of kookzout In fermentaties (zoals zuurkool of kefir) In sole (een mineraalrijke zoutoplossing voor nuchtere inname) Bij sportdranken of elektrolytenmengsels
Wat is Keltisch zeezout? Keltisch zeezout (Celtic seasalt) wordt met de hand gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Van alle zouten die verkrijgbaar zijn heeft Keltis....